Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεματικό Σεμινάριο “Validation of non-formal and informal learning – opportunities for special target groups” Κουόπιο, Φινλανδία (28/11/2017-01/12/2017)

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο θεματικό σεμινάριο με τίτλο “Validation of non- formal and informal learning – opportunities for special target groups” στο πλαίσιο των Διεθνικών Δραστηριοτήτων Συνεργασίας.

Η Φινλανδική Εθνική Μονάδα- Finnish National Agency for Education διοργανώνει το ανωτέρω θεματικό σεμινάριο στο πλαίσιο των Διεθνικών Δραστηριοτήτων Συνεργασίας του προγράμματος Erasmus+ στο Κουόπιο από τις 28 Νοεμβρίου 2017 έως την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες η πιστοποίηση της μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και της ανώτατης εκπαίδευσης. Ωστόσο, η μη τυπική εκπαίδευση που παρέχεται μέσα από τον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενέχει κρίσιμο ρόλο στο να διαχειρίζεται ειδικές ομάδες-στόχου, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι φυλακισμένοι, τα ΑΜΕΑ και να γίνονται οι ικανότητες τους ορατές.

Οι κύριοι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η ενσωμάτωση της πιστοποίησης των προσόντων στις βασικές δραστηριότητες της εκπαίδευσης ενηλίκων
  • Η διάδοση των εργαλείων πιστοποίησης προσόντων στην εκπαίδευση ενηλίκων
  • Η ενημέρωση για την παροχή υψηλής ποιότητας διαδικασιών πιστοποίησης προσόντων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, εκπαιδευτές ενηλίκων και προσωπικό που εργάζεται με ενήλικες. Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινάνε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 στη 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην επισυναπτόμενη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι τις 5 Ιουνίου 2017.