ESPA

Από το Erasmus στο Erasmus+ 30 χρόνια επιτυχίας

Από το Erasmus στο Erasmus+

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Το αρχικό πρόγραμμα Erasmus ξεκίνησε το 1987 ως ένα πρόγραμμα ανταλλαγών που προσέφερε στους μαθητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μια γεύση του πώς είναι η ζωή και η μάθηση στο εξωτερικό. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Σήμερα, το Erasmus+ προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σε άτομα και οργανισμούς - για παράδειγμα, μπορούν να πάνε στο εξωτερικό ως εθελοντές ή ως μαθητευόμενοι και έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε κοινά έργα. Επίσης, ο αθλητισμός έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος Erasmus+. Και το πρόγραμμα τώρα επεκτείνεται και πέρα από την Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, από το 2014 με την έναρξη του Erasmus+, 2 εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν ήδη αξιοποιήσει την ευκαιρία να σπουδάσουν, να εκπαιδευθούν, να γίνουν εθελοντές και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία 30 χρόνια έχουν συμμετάσχει συνολικά 9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από το 2017 έως και το 2020, το Erasmus+ θα προσφέρει ευκαιρίες σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο.  

separator.png

Για ποιον είναι το Erasmus+;

Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους!

Ατομικές ευκαιρίες όπως για νέους, φοιτητές, ενήλικες εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, εθελοντές, νέους εργαζόμενους.

  • Το Erasmus+ βοηθά τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Προσφέρονται σπουδές, πρακτική άσκηση, μαθητεία, εθελοντισμός, ανταλλαγή νέων σε άλλες χώρες.
  • Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαύσουν διαμονή επαγγελματικής φύσεως σε άλλες χώρες, να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες μεθόδους εργασίας και να μάθουν από συναδέλφους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους.

Ευκαιρίες για Οργανισμούς όπως σχολεία, πανεπιστήμια, ιδρύματα κατάρτισης, επιχειρήσεις, οργανώσεις νεολαίας, αθλητικές λέσχες και ομοσπονδίες.

  • Το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς να δημιουργήσουν διεθνείς συνεργασίες οι οποίες διευρύνουν τις ευκαιρίες για το προσωπικό το
  • υς όπως και για τους φοιτητές τους και οδηγούν σε μεταρρυθμίσεις.
  • Τα σχέδια Erasmus+ συμβάλλουν στο να υπάρξουν ευκαιρίες που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική ένταξη.

separator.png

Εμπλουτίζοντας ζωές, κάνοντας τη διαφορά

Το Erasmus+ ωφελεί ευρύτερα την κοινωνία της Ευρώπης.

Βοηθώντας τους νέους στην αγορά εργασίας: Το Erasmus+ μπορεί να βελτιώσει την απασχολησιμότητα ενός νεαρού ατόμου, παρέχοντάς του δεξιότητες, εμπειρία - και αυτοπεποίθηση.

  • Σε 1 στους 3 εκπαιδευόμενους προσφέρεται θέση εργασίας στην εταιρεία, όπου εκπαιδεύτηκαν.

Αναπτύσσοντας την έννοια του πολίτη της ΕΕ: Το Erasmus+ ενώνει τους Ευρωπαίους για να μάθουν, να εργαστούν και να πάρουν μέρος σε εθελοντικές δράσεις. Αυξάνει την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία.

  • 83% των φοιτητών που συμμετείχαν σε δράσεις κινητικότητας στο εξωτερικό αναφέρουν ότι αυξήθηκε η αίσθηση τους ως ευρωπαίοι πολίτες.

Στήριξη της κοινωνικής ένταξης: Το Erasmus+ απευθύνεται σε όλους, προσφέροντας πρόσθετη χρηματοδότηση και υποστήριξη σε εκείνους που προέρχονται από μειονεκτικό περιβάλλον και σε μετανάστες.

  • Μεταξύ των νέων που συμμετέχουν, το ένα τρίτο είναι άτομα με λιγότερες ευκαιρίες.

Ελεύθερη διακίνηση: Το Erasmus+ βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια διεθνή προοπτική.

  • Οι συμμετέχοντες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό για σπουδές, κατάρτιση, εθελοντισμό ή εργασία και οι εργοδότες σε όλο τον κόσμο εκτιμούν αυτή τη διεθνή εμπειρία.

separator.png

Ελάτε στον εορτασμό των 30 χρόνων!

Το 2017 χαρακτηρίζεται ως ένα έτος-εκστρατεία για την προβολή των επιτευγμάτων και του αντίκτυπου του προγράμματος Erasmus+. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο - και θα υπάρξουν διαγωνισμοί όπου θα μπορείτε να πάρετε μέρος κατά τη διάρκεια του έτους. Οι εναρκτήριοι εορτασμοί γίνονται τον Ιανουάριο σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Άλλες εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του 2017, υπόσχονται να αναδείξουν την προσφορά του Erasmus+ σε τομείς όπως η εκμάθηση γλωσσών, η εκπαίδευση ενηλίκων, η πρακτική άσκηση, ο εθελοντισμός ... και πολλά, πολλά άλλα.

Ελάτε μαζί μας!

Έχετε επωφεληθεί εσείς ή ο οργανισμός σας από το πρόγραμμα Erasmus+; Αν ναι, θα θέλαμε να σας ακούσουμε. Χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα του Erasmus+ και τα κοινωνικά δίκτυα για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να εμπνεύσετε άλλους! Πιστεύουμε ότι η γενιά του Erasmus+ κρατά το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια της. Γι 'αυτό ψάχνουμε και για τις δικές σας ιδέες σχετικά με το πώς θα έπρεπε να εξελιχθεί η ΕΕ! Πείτε μας τι θέλετε και πώς μπορούμε μαζί να το κάνουμε να συμβεί.

separator.png

Σχετικά Άρθρα

Erasmus+: Ένα πρόγραμμα με μεγάλη ιστορία γιορτάζει τα τριακοστά του γενέθλια

Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα στο Erasmus- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Ιουνίου 2017

 

Capture footer erasmus 30 years

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss