Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Μελέτης με θέμα: “Αποτελεσματική σχολική διαχείριση- Effective school management”, Ρίγα, Λετονία 9-13/10/2017

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

«Αποτελεσματική σχολική διαχείριση- πχ συνεργασία με τοπικές και εθνικές αρχές, πρακτικές ένταξης μειονοτήτων στην σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση» - “Effective school management, e.g. cooperation with local and national authorities, inclusion practices for minorities in SE and VET education

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε Επίσκεψη Μελέτης στο πλαίσιο των Διεθνικών Συναντήσεων Συνεργασίας.

Η Εθνική Μονάδα της Λετονίας για το πρόγραμμα Erasmus+ “ VALSTS IZGLĪTĪBAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA, LV01” διοργανώνει την ανωτέρω Επίσκεψη Μελέτης στις 9-13/10/2017.

Η Επίσκεψη Μελέτης αφορά εκπροσώπους της Σχολικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από τοπικές και εθνικές αρχές υπεύθυνες για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, διευθυντές σχολείων, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής οι οποίοι ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα, να μοιραστούν την εμπειρία τους και την εξειδίκευσή τους καθώς και για την επαγγελματική τους δικτύωση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντική συνεργασία και εκπαιδευτική ανάπτυξη.

Η Λετονία συνέχισε να εφαρμόζει ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση από την ανάκτηση της ανεξαρτησίας της. Στη γενική εκπαίδευση εισάγεται σταδιακά μια νέα προσέγγιση βασισμένη στα προσόντα. Οι πρωτοβουλίες υλοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τη διευκόλυνση του 50% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη γενική εκπαίδευση και στην ΕΕΚ. Τα γενικά σχολεία (ISCED 1-3, συμπεριλαμβανομένων των δίγλωσσων και ειδικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) είναι δημόσια (95%) και ιδιωτικά (5%). Επίσης, είναι δυνατό να αποκτηθεί υποχρεωτική εκπαίδευση στις επαγγελματικές σχολές, στα σχολεία που παρέχουν εκπαίδευση για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα εσπερινά σχολεία ή στα οικοτροφεία. Βασικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις μειονότητες παρέχονται μέσω δίγλωσσου εκπαιδευτικού προτύπου στη Λετονική, Ρωσική, Εσθονική, Πολωνική, Ουκρανική, Λιθουανική, Εβραϊκή και Λευκορωσική γλώσσα και περιλαμβάνει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η επίσκεψη μελέτης θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα παραδείγματα και πρωτοβουλίες σχολικής διαχείρισης, στο πεδίο της αυτονομίας των σχολείων, καθώς και στο ρόλο των δήμων στην παροχή εκπαίδευσης.
 
Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: 9-13 Οκτωβρίου 2017, Ρίγα, Λετονία

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 2

Εκτιμώμενο κόστος ταξιδίου: Έως 1.410,00€

Κόστος εγγραφής : -

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλική

Τομείς ενδιαφέροντος:  Σχολική Εκπαίδευση

Η Λετονική Εθνική Μονάδα- VALSTS IZGLĪTĪBAS ATTĪSTĪBAS AĢENTŪRA, LV01 θα καλύψει τα coffee breaks και το αποχαιρετιστήριο δείπνο ενώ οι δαπάνες ταξιδίου, τα έξοδα διαμονής καθώς και οι ατομικές δαπάνες για δύο (2) συμμετέχοντες καλύπτονται από την Ελληνική Εθνική Μονάδα-ΙΚΥ σε ποσοστό 95%, ενώ σε ποσοστό 5% οι δαπάνες θα καλυφθούν από ιδίους πόρους των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους (βλ. κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις) μέχρι τις 19 Ιουλίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3726310 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 210-3726333 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.