Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατομεακό Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων – “Inclusion within KA2”, Βαρσοβία, 7-10/11/2017

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε Διατομεακό Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων στο πλαίσιο των Διεθνικών Συναντήσεων Συνεργασίας.

 Η Εθνική Μονάδα της Πολωνίας για το πρόγραμμα Erasmus+ “Foundation for the Development of the Education System (FRSE)” διοργανώνει το ανωτέρω Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων το χρονικό διάστημα  7-10/11/2017, στην Βαρσοβία.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από τους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε εκπροσώπους από οργανισμούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα και δεσμεύονται για την ανάπτυξη στρατηγικής σύμπραξης Erasmus+.

Η κοινωνική ένταξη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τίθενται από το πρόγραμμα Erasmus+, που έχει ως στόχο να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, στις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στη στήριξη της υλοποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ισότητα και την κοινωνική ένταξη.

Όπως αναφέρεται στον Οδηγό Προγράμματος Erasmus+, η κοινωνική ένταξη έχει έναν ευρύ ορισμό και μπορεί να αναφέρεται σε:

Άτομα με αναπηρία ή προβλήματα υγείας

  • Εκπαιδευτικές δυσκολίες: νέοι άνθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες, πρόωρη εγκατάλειψη σχολείου, άτομα χαμηλών προσόντων
  • Οικονομικά εμπόδια: άτομα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, μακροχρόνια άνεργοι ή άποροι κλπ. Πολιτισμικές διαφορές: μετανάστες ή πρόσφυγες ή απόγονοι από οικογένειες μεταναστών ή πρόσφυγες, άτομα που ανήκουν σε εθνική μειονότητα, άτομα με δυσκολίες πολιτισμικής ένταξης
  • Κοινωνικές δυσκολίες: άτομα που αντιμετωπίζουν διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας κ.λπ.
  • Γεωγραφικά εμπόδια: άτομα από απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές, προβληματικές ζώνες

Ο γενικός στόχος του σεμιναρίου είναι η εξεύρεση εταίρων με παρόμοια ενδιαφέροντα και η ανάπτυξη ιδεών για νέες στρατηγικές συμπράξεις KA2 πάνω στο θέμα της κοινωνικής ένταξης. Το σεμινάριο θα δώσει επίσης τη δυνατότητα να ανακαλυφθούν νέες προσεγγίσεις στο πεδίο, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία διατομεακών και εγκάρσιων συνεργασιών μεταξύ διαφόρων τομέων και οργανισμών.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα οργανωθούν συνεδριάσεις ολομέλειας με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων και μικρές ομάδες εργασίας που οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επεξεργαστούν μαζί μία κοινή ιδέα για στρατηγική σύμπραξη.

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: 7-10 Νοεμβρίου 2017, Βαρσοβία, Πολωνία

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 2

Εκτιμώμενο κόστος ταξιδίου: Έως 600€

Κόστος εγγραφής : -

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλική

Τομείς ενδιαφέροντος:  Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Ανώτατη εκπαίδευση

Η Πολωνική Εθνική Μονάδα- Foundation for the Development of the Education System (FRSE) θα καλύψει το κόστος των συμμετεχόντων (τοποθεσία διεξαγωγής σεμιναρίου και τα γεύματα κατά τη διάρκεια) καθώς και την διαμονή για τρεις (3) διανυκτερεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες. Οι δαπάνες ταξιδίου για δύο (2) συμμετέχοντες καλύπτονται από την Ελληνική Εθνική Μονάδα-ΙΚΥ σε ποσοστό 95%, ενώ σε ποσοστό 5% οι δαπάνες θα καλυφθούν από ιδίους πόρους των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 19 Ιουλίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3726310 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.