ESPA

Bράβευση νικήτριας του 1ου διαγωνισμού Καλύτερης Ιδέας Βελτίωσης του ΙΚΥ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αποτελεί από σήμερα την πρώτη Υπηρεσία του στενού Δημοσίου τομέα που λαμβάνει Διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation of Quality Management). Η Διάκριση δόθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον πιστοποιημένο στην Ελλάδα φορέα EFQM, για τις στοχευμένες δράσεις του ΙΚΥ ως προς την βελτίωση των δομών και των προγραμμάτων του και την ανάπτυξη ενός οργανωμένου Συστήματος Επικοινωνίας και Προβολής. Η υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ηγεσίας και την αγαστή συνεργασία του προσωπικού του ΙΚΥ.

Το ΙΚΥ δεν είναι μόνο προσηλωμένο με την Αριστεία ως προς τους υποτρόφους του αλλά αποτελεί πλέον και το ίδιο επίσημα Πιστοποιημένος Φορέας Αριστείας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Σε διάρκεια πέντε μηνών κατάφερε και ανταπεξήλθε με ιδιαίτερη επιτυχία στην νέα αυτή πρόκληση. Αυτό συνέβη επειδή το ΙΚΥ τον τελευταίο χρόνο διανύει μια περίοδο ανάπτυξης αναμορφώνοντας όλα τα προγράμματα υποτροφιών και ανασυγκροτώντας τις δομές και τις υπηρεσίες του. Η Διάκριση αυτή αποτελεί για το ΙΚΥ το πρώτο βήμα για μια ακόμη πιο εκτεταμένη επιδίωξη Αριστείας μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βελτιώσεων και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλους φορείς του Δημοσίου.

Δείτε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 23/10/2014 εορταστική εκδήλωση για τη βράβευση της κας Παναγιώτας Οικονομοπούλου, από το Τμήμα Υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών εξωτερικού, νικήτριας του 1ου διαγωνισμού Καλύτερης Ιδέας Βελτίωσης του ΙΚΥ.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια της πιστοποίησης του ΙΚΥ από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μοντέλο αριστείας EFQM.Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αποτελεί σήμερα την πρώτη Υπηρεσία του στενού Δημόσιου τομέα που λαμβάνει μια τέτοια Διάκριση Αριστείας και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους του.

efqm_idea.jpg

Επίσης στο πλαίσιο του EFQM η Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ δημιούργησε ένα Εγχειρίδιο Ανάπτυξης ενός Οργανωμένου Συστήματος Επικοινωνίας και Προβολής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

 

 

 

 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss