Εκτύπωση αυτής της σελίδας

16 Ελληνικοί φορείς πήραν χρηματοδότηση για τον Αθλητισμό στο πλαίσιο του Erasmus+

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τον δεύτερο γύρο αιτήσεων στον τομέα του Αθλητισμού στο πλαίσιο του Erasmus+. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για τις Συμπράξεις Συνεργασίας εδώ και για τις Μη Κερδοσκοπικές Ευρωπαϊκές Αθλητικές Εκδηλώσεις εδώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά είχαμε μεγάλη συμμετοχή από Ελληνικούς Οργανισμούς με πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας. Συνολικά δυο φορείς επιλέχθηκαν ως Συντονιστές στις Συμπράξεις Συνεργασίας. Πρόκειται για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Περιφερειακό ΚΕΚ Δια Βίου Μάθησης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Επίσης άλλοι 14 ελληνικοί φορείς, οργανισμοί και ομάδες επιλέχθηκαν ως εταίροι σε σχέδια συντονιστών άλλων χωρών.

Στόχος των δράσεων που υλοποιούνται μέσω του προγράμματος Erasmus+ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τον αθλητισμό, ενώ θα πρέπει τα τελικά αποτελέσματα να οδηγούν σε αύξηση της συμμετοχής των πολιτών σε αθλητικές και σωματικές δραστηριότητες. Οι δυο δυνατότητες για χρηματοδότηση που δίνονται από το Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού αφορούν στις Συμπράξεις Συνεργασίας και στην Διεξαγωγή Μη Κερδοσκοπικών Ευρωπαϊκών Αθλητικών Εκδηλώσεων.

Η επόμενη προθεσμία για αιτήσεις για τον Αθλητισμό είναι στις 21 Ιανουαρίου 2016 και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.