Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3/7/2015 - Ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της νέας ένωσης Erasmus+ Student and Alumni Association (ESAA)

4 διεθνείς οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Erasmus+ 11-12 Ιουνίου 2015.
Φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στις 11-12 Ιουνίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να γιορτάσουν τη σύσταση της νέας Ένωσης Φοιτητών και Αποφοίτων Erasmus+ (Erasmus+ Student and Alumni Association) και να την παρουσιάσουν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η νέα αυτή ένωση συγκεντρώνει κάτω από μια ομπρέλα τέσσερις υφιστάμενες ενώσεις και τα τοπικά και εθνικά τους δίκτυα: Erasmus Mundus Association (ΕΜΑ), Erasmus Student Network (ESN), garagErasmus (gE) και Organisation for Cooperation, Exchange and Networking among Students (OCEANS) σε μια προσπάθεια να έλθουν πιο κοντά όλες οι υποστηριζόμενες δράσεις του νέου προγράμματος και να λαμβάνουν έμπρακτη υποστήριξη όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν στο νέο πλαίσιο μέχρι το 2020.


Μελέτη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον αντίκτυπο του προγράμματος Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταλλαγή φοιτητών επιβεβαιώνει τα οφέλη της κινητικότητας των φοιτητών: οι απόφοιτοι με διεθνή πείρα έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας και συχνά έχουν ισχυρότερες εγκάρσιες δεξιότητες, οι οποίες εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους εργοδότες. Το επταετές πρόγραμμα (2014-2020) έχει προϋπολογισμό 14,7 δισ. ευρώ - αύξηση κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα δαπανών, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ να επενδύσει στους τομείς αυτούς. Το Erasmus+ θα δώσει σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους ευκαιρίες να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα και να συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα στηρίζει επίσης διακρατικές συμπράξεις μεταξύ ιδρυμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία και να γεφυρωθεί ο κόσμος της εκπαίδευσης με τον κόσμο της εργασίας.


Την Ελλάδα εκπροσώπησε στη συνάντηση η κα Γαλανάκη Κατερίνα, Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Erasmus Staff Ambassador της Ελλάδας και Erasmus+ ECTS/DS National Contact Point - Bologna Expert, η οποία έχει διακριθεί λαμβάνοντας τον τίτλο Erasmus Minister 2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Συντονιστών ERASMUS. Άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη της νέας ένωσης και μάλιστα σε σημεία κλειδιά αυτής. Η Εύα Ντόβολου, πρώην Πρόεδρος του Erasmus Student Network International και νυν Δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Εμπορικό Δίκαιο, συμμετέχει ως Ειδικός στην Ανάπτυξη της Κοινότητας (Community Development Expert) και η Ράνια Χαντζοπούλου, πρώην Υπεύθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων του Erasmus Student Network International και νυν Προγραμματίστρια JAVA στην γνωστή εταιρεία GlobalOrange στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ως Ειδικός στην Επαγγελματική Ανάπτυξη (Professional Development Expert).
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο δελτίο τύπου...