ESPA

16/11/2018 – Συμμετοχή του ΙΚΥ στο 4ο Συνέδριο EPALE Κύπρου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΚΥ, Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Κυριάκος Αθανασίου, μετέβη στην Κύπρο με την ευκαιρία του 4ου Συνεδρίου EPALE Κύπρου με θέμα «Η Επαγγελματική Ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού στον τομέα της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων» συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, κ. Φώτιο Κ. Αθανασόπουλο και το στέλεχος του ΙΚΥ, Μαρία Κατέχη.

Εκτός από την ενεργό παρακολούθηση  του συνεδρίου  δόθηκε ευκαιρία , την 15η Νοεμβρίου  για  συνομιλίες στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Διευθυντή έργου EPALE Κύπρου, Δρ. Ηλία Μαρκάτζιη και την  Προϊσταμένη Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Δρ. Νίκη Παπαδοπούλου – Παπά, καθώς και με αρμόδιους λειτουργούς για το έργο EPALE. Ακολούθησε η παρουσίαση της υλοποιήσεως στην Κύπρο της πλατφόρμας  EPALE. Στο περιθώριο του συνεδρίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του ΙΚΥ έκανε παρεμβάσεις, αντηλλάγησαν απόψεις και χρήσιμες πρακτικές με δύο πρώην υποτρόφους του ΙΚΥ πού αντιστοίχως κατέχουν θέση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Επίσης δόθηκε ευκαιρία να πληροφορηθούν εκτενώς για την πορεία και τα αποτελέσματα του EPALE  στην Σλοβενία  από την αντίστοιχη Υπηρεσία CMEPIUS από την αρμόδια συντονίστρια. Η Ελληνική αποστολή ενόψει της υλοποιήσεως και στην Ελλάδα της πλατφόρμας EPALE, για την οποία το ΙΚΥ θα λειτουργεί ως National Support Service (2019-2020) αναχώρησε   εμπλουτισμένη με καλές ιδέες και πρακτικές, εδραιωμένη πεποίθηση για τη χρησιμότητά της και  αποφασιστικότητα  για την  προοπτική επιτυχίας. 

4ο Συνέδρ. EPALE: Επαγγελματική Αναπτυξη Εκπαιδ. Προσωπ. στον Τομέα Εκπαίδ. & Κατάρτισης Ενηλίκων

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss