ESPA

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας με τίτλο: «Le français dans un monde qui change» - «Τα γαλλικά σε ένα κόσμο που αλλάζει», με τη συμμετοχή της Συντονίστριας του Προγράμματος Comenius Μαρίας Ξαρχουλάκου, 26-28 Σεπτεμβρίου 2013, Θεσσα

image018 Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου APLF DU διοργάνωσε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής (26-28 Σεπτεμβρίου), με θέμα «Τα γαλλικά σε ένα κόσμο που αλλάζει».

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κος Christophe Le Rigoleur, έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου που εντάσσονταν επίσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Ο κος Christophe Le Rigoleur ανέγνωσε μήνυμα του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κου Jean-Loup Kuhn-Delforge και συμμετείχε σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα την πολυγλωσσία και την κινητικότητα στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής, κος Jean-Pierre Cucq, όπως επίσης και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πήραν το λόγο στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου. Στην εισήγησή της η κα Μαρία Ξαρχουλάκου ανέδειξε τη συνάφεια των γλωσσικών δεξιοτήτων με τις δραστηριότητες κινητικότητας τις οποίες υποστήριξε το τομεακό πρόγραμμα Comenius στο πλαίσιο του προγράμματος Δια βίου Μάθηση κατά τα έτη 2007-2013. Ταυτόχρονα, έγινε συνοπτική αναφορά στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση,την Κατάρτιση, τη Νεολαία και την Άθληση υπό τον τίτλο Erasmus +  που θα διατρέξει τα έτη 2014 έως και  2020 με φορέα υλοποίησης για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας και οι σπουδαστές που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας των γαλλικών καθώς επίσης και να συζητήσουν για τη σχολική πραγματικότητα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο πατήστε εδώ

Δείτε εδώ την παρουσίαση της Συντονίστριας του Προγράμματος Comenius Μαρίας Ξαρχουλάκου

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss