ESPA

Η σύμπραξη Comenius Regio με τίτλο «Σχολικοί Οριζόντες για τη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό» αναδείχθηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε ως παράδειγμα καλής πρακτικής τη σύμπραξη με τίτλο     «Σχολικοί Οριζόντες για τη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό» που υλοποιήθηκε κατά τα έτη 2010-2012 από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το Επαρχιακό Γραφείο Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού – Δ/νση Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας/ Αμμοχώστου. Η σύμπραξη υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Δια βίου Μάθηση-Τομεακό πρόγραμμα Comenius. Τα αποτελέσματα της Σύμπραξης έχουν αναρτηθεί στον Ευρωπαϊκό Κοινό Θησαυρό .

Oι συμπράξεις Comenius Regio παρέχουν την ευκαιρία σε Εκπαιδευτικές Αρχές διαφορετικών Περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς παροχής εκπαίδευσης, να επεξεργαστούν από κοινού θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης σχολικής εκπαίδευσης στις συνεργαζόμενες περιφέρειες. Στην Ελλάδα από το έτος 2009 έως και το έτος 2013 εγκρίθηκαν 37 συμπράξεις Comenius Regio.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss