ESPA

“Tα Eντατικά Προγράμματα μας βοήθησαν να επιταχύνουμε τη διαδικασία διεθνοποίησης του ιδρύματός μας δήλωσε ο Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Δρ Γκάρεθ Όουενς.”

image023

"Ο καθένας χρειάζεται υποστήριξη για να ξεκινήσει" σημειώνει ο Δρ Γκάρεθ Όουενς, Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. «Με πολύ ισχυρή υποστήριξη από τον Πρόεδρο του Ιδρύματός μας , βάλαμε στόχο να αποκτήσουμε ισχυρή σύνδεση με την Ευρώπη. Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό να συνδέσουμε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, προκειμένου να έχουμε ένα πραγματικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Τα Εντατικά Προγράμματα ERASMUS - τα θερινά σχολεία μας - ήταν το τέλειο όχημα ώστε να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία.

 

 Ήταν μικρά βήματα, τα οποία βοήθησαν να οικοδομήσουμε πάνω στα επιτεύγματα μας, οδηγώντας μας σε πολλές άλλες ευκαιρίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus.

Η δημιουργία συνδέσεων ήταν μόνο η αρχή. Το να αποκτήσει ένα ίδρυμα διεθνή διάσταση είναι χρονοβόρο, δεδομένου ότι επηρεάζει τον τρόπο που οι φοιτητές και το προσωπικό σκέφτονται σχετικά με το ακαδημαϊκό τους έργο. «Τα Εντατικά Προγράμματα αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας αυτής, έχοντας οδηγήσει στην ευρωπαϊκή έρευνα, έργα μεταπτυχιακών σπουδών, φέρνοντας παράλληλα νέες προσεγγίσεις στον τρόπο έρευνας. Σε ποικίλους επιστημονικούς τομείς, τα Εντατικά Προγράμματα, έχουν ανοίξει νέες ευκαιρίες για το προσωπικό και τους φοιτητές. Έχουν, επίσης, βοηθήσει να υποβάλουμε αίτηση για Erasmus Mundus Master Course», συνέχισε ο Δρ Γκάρεθ Όουενς.

Καταλήγοντας ο ίδιος τόνισε «Η εκπαίδευση είναι μια διεθνής υπόθεση και μια ευκαιρία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά και τα νέα Ιδρύματα να συμμετάσχουν. Το Erasmus βοηθά να γίνει αυτό. Όσο περισσότερο αφοσιώνεσαι σε αυτό, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη που αποκτά κανείς».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss