ESPA

Φυλλάδια

image004Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών υλοποιεί το πιο καινοτόμο πρόγραμμα υποτροφιών που έγινε ποτέ στη χώρα μας! Σε εφαρμογή της με αριθ. 115561/Β7/22-7-2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 2027/Β/25-7-2014) ανακοινώνει την προκήρυξη εκατό (100) θέσεων υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2014-2015, με σκοπό την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα σε τέσσερις (4) επιστημονικούς τομείς. Ο φοιτητής παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να κάνει πρακτική άσκηση με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ανάλογα με τον τόπο σπουδών του υποψηφίου, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη.

image005Στους κάτωθι πίνακες μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για το πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης (Βασική Δράση 1), της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Βασικές Δράσεις 1 και 2) της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Βασική Δράση 2) και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Βασικές Δράσεις 1 και 2).

image009Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσε την εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πολιτικό πλαίσιο καθώς και οι δράσεις του νέου προγράμματος από διεθνείς εμπειρογνώμονες.

image012Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών διοργάνωσε, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για το πρόγραμμα Erasmus+ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα, Ημερίδες Ενημέρωσης σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 5.000! Η εναρκτήρια στάση του Erasmus+ Bus πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου πάνω από 500 άτομα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν επίσημα για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Στη συνέχεια, στις 17 Φεβρουαρίου 2014, το λεωφορείο ανηφόρισε για τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη όπου το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν εξίσου μεγάλο! Τη σκυτάλη πήρε μια εβδομάδα μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, η μεγαλόνησος Κρήτη, με τον κόσμο να κατακλύζει κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου.

image013Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συνδιοργάνωσαν έκθεση με τίτλο «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών». Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 6 Μαΐου 2014, στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, Λεωφ. Αμαλίας 14.  Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή έως τα μέσα Ιουλίου 2014 και θα ταξιδέψει μέχρι το τέλος του χρόνου στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

 

image016Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, έγινε η τελετή της Νομικής Σχολής για την παρουσίαση των φοιτητών της Νομικής Σχολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς παρουσία της κοσμήτορος της Νομικής Σχολής καθηγήτριας Διονυσίας Καλλινίκου, του πρόσφατα εκλεγμένου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη, της Προέδρου του ΙΚΥ αναπληρώτριας καθηγήτριας Έφης Μπάσδρα, πολλών ακόμα μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ, φοιτητών και πλήθους κόσμου.

hc-hc logoΤο ΙΚΥ προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις Προπτυχιακών υποτροφιών για και τέσσερις (4) θέσεις Μεταπτυχιακών υποτροφιών για το Κολλέγιο της Βοστώνης.

image017Την Παρασκευή 14/02/2014 η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ αναπ. Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα μίλησε στην εκπομπή του Star «Live U» για το νέο πρόγραμμα Erasmus+.

image020Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 τελετή απονομής των βραβείων της δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) για το έτος 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

image022Το ΙΚΥ διοργάνωσε φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Η Ευρώπη που θέλω. Η Ευρώπη μου!» στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου.  Η επιλογή ήταν δύσκολη καθώς είχαμε περίπου 200 συμμετοχές και κάθε μια φωτογραφία ήταν ιδιαίτερη! Οι 3 φωτογραφίες που αξιολογήθηκαν ως οι καλύτερες έλαβαν χρηματικά βραβεία 300 ευρώ, 200 ευρώ και 100 ευρώ! Όλες οι φωτογραφίες ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του ΙΚΥ στο Facebook!

 

 

 

image027Με νέα απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για τη συγκρότηση του ΔΣ του ΙΚΥ με τετραετή θητεία, παραμένει πρόεδρος η κα Ευθυμία Μπάσδρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΙΚΥ εδώ

 

image029Νέα Γενική Διευθύντρια στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανέλαβε από τις 19   Ιουνίου 2014 η κα Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη, επί τριετία Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’ αρίθμ. Φ.908/86885/Η.

image031Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη -γνωστή ως EPALE- είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πλατφόρμα αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της ΕΕ για την προώθηση της υψηλής ποιότητας στην εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη. Θα είναι ανοικτή σε δασκάλους, εκπαιδευτές και εθελοντές, καθώς και σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ερευνητές και ακαδημαϊκούς που συμμετέχουν στην εκπαίδευση ενηλίκων.

image034Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αναδεικνύεται ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς που υποστηρίζουν τη γνώση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία δημιουργώντας επιλογές και ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους. Εγκαινιάζοντας νέες μορφές επικοινωνίας ανοίγουμε διάλογο με τους νέους με στόχο την όσο το δυνατόν αμεσότερη διάχυση των πληροφοριών σχετικά με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Ίδρυμα.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss