ESPA

Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών (European Language Label)

image020Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 τελετή απονομής των βραβείων της δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) για το έτος 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Τα Ιδρύματα που βραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα: 
1. 1ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, για το πρόγραμμα με τίτλο «Η Ευρώπη Αύριο: Με το Βλέμμα στο Παρόν για ένα καλύτερο Μέλλον» 
2. Δημοτικό Σχολείο Μεταξάδων – Έβρος, για το πρόγραμμα «Η ευρωπαϊκή πολυγλωσσία μέσα από τις συσκευασίες των προϊόντων» 
3. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για το πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά του δράκου» 

«Απώτερος και σημαντικότερος στόχος είναι η προετοιμασία των εκπαιδευόμενων-μελλοντικών μελών της εργασιακής αλυσίδας- να ενσωματωθούν και να παίξουν δημιουργικά τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη μέσα στην πολύ-πολιτισμική κοινωνία που ζούμε, είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε ευρωπαϊκό, καθώς τα εργασιακά σύνορα έχουν καταρριφθεί με την ελεύθερη αγορά εργασίας» δήλωσε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ.

Την ημερίδα χαιρέτησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Άγγελος Καπετανίδης και ο αντιδήμαρχος Καισαριανής κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Πολυγλωσσίας, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 10:06
 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss