ESPA

Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus+ στον Τομέα του Αθλητισμού το ΚΕΚ Αχαΐας!

Το ΚΕΚ Αχαΐας έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRIS-Innovative learning Resources to foster equal participation In grassroots Sports dealing with discrimination, racism and violence incidents- Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας” και αποτελεί το ένα από τα δυο έργα που εγκρίθηκαν με Έλληνα Επικεφαλής συντονιστή (το άλλο είναι το ΕΑΠ).

Το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, ως επικεφαλής εταίρος- συντονιστής στη σύμπραξη του έργου IRIS θα έχει τη γενικότερη ευθύνη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτελεσματική, έγκαιρη και ορθή υλοποίηση του έργου και επίτευξη των στόχων του, σε ένα σχήμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι ακόλουθοι φορείς: Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyväskylä (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το έργο IRIS έχει διάρκεια 24 μήνες και στόχο να δημιουργήσει καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις και να στηρίξει την πρόληψη φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και βίας στον αθλητισμό και δη στον αθλητισμό βάσης και για αυτό απευθύνεται σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής/προπονητές (και τους μαθητές τους) καθώς και σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, τοπικές/περιφερειακές αρχές, αθλητικά σωματεία και οργανώσεις νέων.

Συγκεκριμένα επιθυμεί να εκπαιδεύσει καθηγητές, προπονητές και άλλους τελικούς χρήστες στον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων διακρίσεων, ρατσισμού και βίας, να τους προσεγγίσει με νέες διδακτικές μεθοδολογίες που θα αυξήσουν τις ικανότητές τους για πρόληψη και χειρισμό του φαινομένου, να τους παρέχει εργαλεία που θα ενσωματώσουν στις καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και τέλος να ευαισθητοποιήσει τους παράγοντες χάραξης πολιτικής για την ενσωμάτωση καλών πρακτικών σε θεματικά σχετιζόμενες εθνικές, περιφερειακές ή τοπικές πρωτοβουλίες.

Δείτε περισσότερα για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού εδώ. Το ΙΚΥ είναι Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα για τους Τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης και του Αθλητισμού.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss