ESPA

Intra-Africa Academic Mobility Scheme 2016

Η δράση «Intra-Africa Academic Mobility Scheme 2016» υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης μεταξύ χωρών της Αφρικής. Κύριος στόχος της δράσης είναι να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού στην Αφρική.

Ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της εν λόγω δράσης σε συνεργασία με την Επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης (African Union Commission (AUC)) και εποπτεύεται από τη Γ.Δ. Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, η «ενδο-αφρικανική κινητικότητα» θα δώσει την ευκαιρία σε αφρικανούς φοιτητές να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ανά την αφρικανική ήπειρο, ενώ  η κινητικότητα προσωπικού (ακαδημαϊκού και διοικητικού) θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των στρατηγικών διεθνοποίησης των αφρικανικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στα εν λόγω σχέδια είναι υποχρεωτική η συμμετοχή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από χώρες της Ε.Ε.

Περισσότερες  πληροφορίες για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμες στις παρακάτω ιστοσελίδες:

http://eacea.ec.europa.eu/intra-africa_en

https://eacea.ec.europa.eu/intra-africa/funding/intra-africa-academic-mobility-scheme-2016_en

Helpdesk e-mail address:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss