Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To ΙΚΥ πιστοποιείται με το EFQM 2ο Επίπεδο “Recognized for Excellence”, άλλη μια Πρωτιά.

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

9ecbf1c8c26bc12f97f68f11d069a26f_nk.jpg

TO I.K.Y. ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ 2o ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘50, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάταξη της χώρας. 
Το Ι.Κ.Υ. ακολουθώντας την ταχεία διαχρονικά ανάπτυξη της χώρας μας επενδύει στους νέους στοχεύοντας στην ενδυνάμωση τόσο του ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού, όσο και του καλλιτεχνικού. 

Αλλά ο ρόλος του Ι.Κ.Υ. δεν εξαντλείται στο να προσφέρει υποτροφίες. Οι συνεργασίες του Ι.Κ.Υ. με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, εξάγοντας αλλά και εισάγοντας γνώσεις και εμπειρία τον αναδεικνύουν ως σημαντικό φορέα κοινωνικής ενίσχυσης και ανάπτυξης. Λόγω δε του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει, το Υπουργείο του εμπιστεύτηκε την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθησης, όπως το SOCRATES, το LLP και το ERASMUS+. Στο πλαίσιο αυτό το Ι.Κ.Υ. απεφάσισε την πιστοποίηση της διοίκησης του και του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει.

Το 2014 το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σχεδίασε και εφάρμοσε σύστημα διασφάλισης ποιότητας και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και πιστοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Κ.Υ. έγινε μέλος της κοινότητας του European Framework for Quality Management (EFQM) με τη διάκριση που έλαβε στο 1ο επίπεδο «Committed to Excellence». 
Επιπλέον, το Ι.Κ.Υ. έλαβε την πιστοποίηση ISO 9001 για όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του. Είναι δε από το 2015 η πρώτη πιστοποιημένη Υπηρεσία του στενού Δημόσιου Τομέα που ακολουθεί το πρότυπο ISO σε επίπεδο συνολικής λειτουργίας. 

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 μας απονεμήθηκε και το 2ο επίπεδο της πιστοποίησης “Recognized for Excellence”.
Το Ι.Κ.Υ. με οδηγό τη συνεχή βελτίωση και τα εργαλεία ποιότητας, και παρά τις ακραία αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κατορθώνει να εξελίσσεται, να βελτιώνεται, να οραματίζεται και να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και ειδικότερα για τους νέους.