ESPA

Πολιτιστική πολυμορφία στη τάξη σας

Πολιτισμική πολυμορφία στην τάξη σας

Επαναληπτικός Κύκλος Μαθημάτων / Οι εγγραφές ξεκίνησαν αλλά τα μαθήματα αρχίζουν την 20/2/2017

Ο κύκλος μαθημάτων προσφέρει στους εκπαιδευτικούς δυνατότητα πρόσβασης σε χρήσιμο υλικό και σε ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους τους, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της πολιτισμικής πολυμορφίας στην τάξη. Τα συγκεκριμένα μαθήματα αποτελούν μέρος τριών κύκλων, που διερευνούν το ζήτημα της πολιτισμικής πολυμορφίας, την κατάσταση των νεοαφιχθέντων μεταναστών γενικότερα, καθώς και τρόπους ενσωμάτωσης των μεταναστών μαθητών στα σχολεία και στις σχολικές τάξεις.

Σε αυτό τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία

  • να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την εργασία και την επαφή με μαθητές από ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα,
  • να συζητήσουν τα διάφορα σενάρια της θετικής χρήσης της πολιτισμικής πολυμορφίας σε ένα μαθησιακό πλαίσιο,
  • να αναλύσουν τα παιδαγωγικά μέσα και το εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο μίας αποτελεσματικής διαπολιτισμικής επικοινωνίας και επίσης
  • να αναπτύξουν δραστηριότητες για την τάξη που θα συμβάλλουν στην αναγνώριση και την ενδυνάμωση της κοινότητας της σχολικής τάξης ως πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα αφορούν κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ή που ενδιαφέρεται να αναπτύξει την πολιτισμική συνείδηση και έκφραση των μαθητών.

Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί τρεις εβδομάδες και καλύπτει δύο ενότητες. Η 1η ενότητα εξετάζει τρόπους ανάπτυξης των διαπολιτισμικών ικανοτήτων και η 2η ενότητα διερευνά το πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει την πολιτισμική πολυμορφία κατά τη διαδικασία μάθησης μέσα στη σχολική τάξη.

Τα μαθήματα είναι διαδικτυακά και ξεκινούν στις 20 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην πλατφόρμα του SchoolEducationGateway .

 

 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss