Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαισίωση και καθοδήγηση, μέσω του αθλητισμού, των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης. (Πρόσκληση υποβολής προτάσεων – EAC/S17/2017)

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει στόχο να συμπληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του 2017, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής C(2017) 3847, της 9ης Ιουνίου 2017, σχετικά με την έγκριση του ετήσιου προγράμματος εργασίας 2017 για την εφαρμογή των πιλοτικών σχεδίων.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών για την υποστήριξη της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό επισημαίνει σαφώς ότι η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί βασικό στοιχείο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας στην ΕΕ.

Η παρούσα δράση έχει ως στόχο τη στήριξη έργων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, διοργανώνονται από τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών και εστιάζουν στην πρόληψη της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης, βοηθώντας ιδίως τους νέους που διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού και ριζοσπαστικοποίησης να αποκτήσουν ταυτότητα και την αίσθηση του ανήκειν. Τα έργα θα πρέπει να στοχεύουν στη διδασκαλία βασικών δεξιοτήτων, όπως είναι οι κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, η κριτική σκέψη και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους που βρίσκονται στο περιθώριο των κοινωνιών να αισθανθούν ότι επανεντάσσονται στην κοινωνία. 

Το παρόν πιλοτικό σχέδιο θα εμπλέκει τοπικές αθλητικές οργανώσεις της ΕΕ οι οποίες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές που είναι αρμόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία, θα εντοπίζουν άτομα που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και θα τους προσφέρουν κατάλληλη καθοδήγηση, στη προσπάθεια πρόληψης διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη αίσθηση του ανήκειν στις κοινωνίες της ΕΕ μεταξύ των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης
  • Μείωση του κινδύνου ριζοσπαστικοποίησής τους

Τα έργα θα επιτρέπουν σε τοπικές πρωτοβουλίες να εστιάζουν, μέσω του αθλητισμού, στην παρακολούθηση και την πρόληψη διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης. Στα έργα θα πρέπει να συμμετέχουν τοπικές αθλητικές οργανώσεις και να αναπτύσσεται η συνεργασία με τις τοπικές αρχές που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Θα επιλεγούν περίπου 15 έργα.

separator.png

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 18/08/2017
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Για να δείτε την περίληψη της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.

separator.png