Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποτελεσματική Συμμετοχή των Γονέων για τη Μάθηση των Σπουδαστών - Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Οι γονείς και οι οικογένειες έχουν άμεση και μόνιμη επίδραση στον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται. Ένα οικογενειακό περιβάλλον που παρέχει ερεθίσματα, που ενθαρρύνει τη μάθηση των παιδιών καθώς και τη συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες, είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Επομένως, η συνεργασία μεταξύ οικογενειών και σχολείων και η συμμετοχή των γονέων ως εκπαιδευτικών εταίρων από τα πρώτα μαθητικά χρόνια είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανάπτυξης των παιδιών και των νέων. Οι έρευνες δείχνουν ότι μια πολυδιάστατη προσέγγιση, με συμμετοχή γονέων, παιδιών, δασκάλων και επαγγελματιών από την τοπική κοινότητα, είναι καθοριστική για την επίλυση των προβλημάτων συμπεριφοράς των μαθητών. Το μάθημα λοιπόν, στοχεύει να υποστηρίξει τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης στο να προσεγγίσουν και να εργαστούν αποτελεσματικά με τους γονείς, για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των μαθητών στο σχολείο και αργότερα στη ζωή. Αφορά σε μια σειρά από τομείς στους οποίους οι επαγγελματίες του σχολείου μπορούν να οικοδομήσουν θετικές σχέσεις με τους γονείς και να τους εμπλέξουν στη διαδικασία μάθησης των σπουδαστών. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια δραστηριότητα σε έναν από τους τομείς που διερευνώνται στο μάθημα που μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη ή το σχολείο τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποτελεσματικότερη συμμετοχή των γονέων.

Κατάλογος των ενοτήτων

  • Εισαγωγή μαθήματος - Ημερομηνία έναρξης 25/09/17
  • Ενότητα 1: Γιατί να εμπλακούν οι γονείς στο σχολείο - Ημερομηνία έναρξης 25/09/17
  • Ενότητα 2: Επικοινωνία και ανταλλαγή με γονείς - Ημερομηνία έναρξης 02/10/17
  • Ενότητα 3: Συμμετοχή των γονέων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες - Ημερ. Έναρξης 09/10/17
  • Ενότητα 4: Υποστήριξη οικογενειακής μάθησης - Ημερομηνία έναρξης 16/10/17

Για να συμμετάσχετε στο μάθημα, παρακαλούμε πρώτα να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε στο School Education Gateway. Εγγραφή / Σύνδεση - Ημερομηνία έναρξης Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017. Εγγραφή εδώ

Διάρκεια Το μάθημα αποτελείται από 4 ενότητες. Ο αναμενόμενος φόρτος εργασίας είναι περίπου 3-4 ώρες την εβδομάδα. Το μάθημα διαρκεί 5.5 εβδομάδες από τις 25 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.

Κοινό Στόχος Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς στην τάξη αλλά είναι επίσης σημαντικό και για τους διευθυντές των σχολείων. Οι γονείς και οι φορείς της κοινότητας είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο μάθημα και να συμβάλουν στις συζητήσεις και τις ανταλλαγές, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κύριες δραστηριότητες του μαθήματος θα είναι λιγότερο σχετικές με αυτούς.

Πιστοποίηση Θα λάβετε ψηφιακή πιστοποίηση για κάθε ολοκληρωμένη ενότητα του μαθήματος, καθώς και ψηφιακό πιστοποιητικό παρακολούθησης του μαθήματος μετά την ολοκλήρωση του.