ESPA

Ενημέρωση για επικείμενη προκήρυξη υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Ενημέρωση για επικείμενη προκήρυξη υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.
 

Το ΙΚΥ ανακοινώνει ότι επίκειται στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκήρυξη 330 θέσεων υποτροφιών μέγιστης διάρκειας τριών (3) ετών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οριζόντιας Δράσης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας»-2ος Κύκλος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι θέσεις υποτροφιών θα κατανεμηθούν σε 7 επιστημονικούς κλάδους (1. Φυσικές Επιστήμες, 2. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία, 3. Γεωργικές Επιστήμες, 4. Ιατρική και Επιστήμες Υγείας, 5. Ανθρωπιστικές Επιστήμες, 6. Κοινωνικές Επιστήμες και 7. Οικονομικές & Νομικές Επιστήμες) βάσει τύπου που λαμβάνει υπόψη το πλήθος των αιτήσεων ανά κλάδο (ως ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των αιτήσεων).
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
1.    Έχουν ανακηρυχτεί, μετά την 01-01-2016 (ημερομηνία απόφασης ορισμού Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής), υποψήφιοι διδάκτορες Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ελλάδας με δυνατότητα συνεργασίας με φορείς του άρθρου 13α του ν. 4310/2014.
2.    Έχουν Ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
3.    Δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος σε οποιοδήποτε επιστημονικό τομέα.
4.    Δεν έχουν λάβει κατά το παρελθόν ούτε λαμβάνουν άλλη υποτροφία από το ΙΚΥ για διδακτορικές σπουδές ή έρευνα διδακτορικού επιπέδου.
5.    Εάν έχουν λάβει οποτεδήποτε άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν από την αιτία αυτή.
6.    Ο μέσος όρος του εισοδήματος επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης των φορολογικών ετών 2014, 2015 και 2016 δεν υπερβαίνει τις δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ (14.000,00 €) και σε περίπτωση κατά την οποία έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, τις δεκαοχτώ χιλιάδες ευρώ (18.000,00 €).
7.    Δεν θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας
    α) στον δημόσιο τομέα ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή
    β) στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.
8.    Δεν χρηματοδοτούνται και δεν θα χρηματοδοτηθούν για την προτεινόμενη διδακτορική διατριβή ή άλλη έρευνα με συναφές θέμα από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.
9.    Οι άνδρες υποψήφιοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, ή έχουν τύχει αναβολής κατάταξης, ο χρόνος της οποίας επαρκεί για το πλήρες διάστημα της υποτροφίας και την ολοκλήρωση της διδακτορικής τους διατριβής.

Λεπτομερής περιγραφή του προγράμματος (προθεσμίες, διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και επιλογής, όροι, δικαιολογητικά κ.τ.λ.) θα περιληφθεί στην  σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, η οποία θα αναρτηθεί  στον ιστότοπο του ΙΚΥ (ww.iky.gr) και θα λάβει την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να προβούν στη συλλογή και ετοιμασία των αντίστοιχων δικαιολογητικών και, κυρίως, στην ετοιμασία ερευνητικής πρότασης, με έκταση που να μην υπερβαίνει τις 2.000 λέξεις, χωρίς τη βιβλιογραφία, ανατρέχοντας για περισσότερες λεπτομέρειες σε προηγούμενες αναρτήσεις που μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπο του ΙΚΥ.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Κυριάκος Αθανασίου

Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss