Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εστίαση EPALE: Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση για ενήλικες

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δεξιοτήτων 2017 (20-24 Νοεμβρίου), η EPALE αφιερώνει τον μήνα Νοέμβριο στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) ενηλίκων.

Οι άνθρωποι, οι οργανισμοί και οι κυβερνήσεις επενδύουν στην ΕΕΚ λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της, όπως υψηλότεροι μισθοί, βελτιωμένη παραγωγικότητα και οικονομική ανάπτυξη. Το 2010, εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα (66%) των επιχειρήσεων στην ΕΕ προσέφεραν συνεχή επαγγελματική κατάρτιση στους υπαλλήλους τους, ωστόσο το μερίδιο αυτό ήταν πολύ διαφορετικό μεταξύ των κρατών μελών - από 22% στην Πολωνία έως 91% στη Δανία.

Στην EPALE, εκτιμούν την σημασία της ΕΕΚ για την απασχολησιμότητα των ενηλίκων και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουν τα οφέλη της. Επισκεφθείτε τη θεματική σελίδα της EPALE Επιχειρηματικότητα και απασχολησιμότητα όπου η κοινότητα και οι εθνικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμους πόρους και μελέτες περιπτώσεων σχετικά με το θέμα (το περιεχόμενο ποικίλλει ανάλογα με την προτίμηση των γλωσσών σας). Μπορείτε να επισκέπτεστε το EPALE τακτικά για νέο περιεχόμενο τον Νοέμβριο!

Η EPALE σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη ζωντανή συζήτησή της σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά και θα διεξαχθεί σε αυτή τη σελίδα στις 30 Νοεμβρίου 2017. Θα συντονίζεται από τον Θεματικό Συντονιστή για την Ποιότητα της EPALE, Andrew McCoshan.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της EPALE.