Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΙΚΥ και η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «30 χρόνια Erasmus - Erasmus+ και ο ρόλος της Σιβιτανιδείου  Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων»

dffddsgdfghdfg.jpg

To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής με θέμα «30 χρόνια Erasmus - Erasmus+ και ο ρόλος της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων».

Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό που απηύθυνε Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Ουρανίας Καλαντζή.

Ακολούθως ο κ.Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, ΙΚΥ αναφέρθηκε μέσω της ομιλίας του στα 30 χρόνια επιτυχημένης διαδρομής του ΙΚΥ στο πρόγραμμα Erasmus κάνοντας μια αναδρομή στα παλαιοτέρα προγράμματα (Socrates, LLP και στο σημερινό Erasmus +). Τονίσθηκε ο σημαντικός ρόλος της Σιβιτανιδείου Σχολής και η συνεργασία της με το ΙΚΥ και ότι αυτή αποτελεί πρότυπο και για συνεργασίες και με άλλους φορείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο κ.Κώστας Καλτσάς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ17 Ηλεκτρολόγων, Πρόεδρος ΕΤΕ αναφέρθηκε στην χρησιμότητα των προγραμμάτων κινητικότητας στην ανάπτυξη των προσόντων μέσω του ECVET.

Η κ.Χαρά Κατελάνου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Σιβιτανιδείου Σχολής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως η απόκτηση Χάρτη Κινητικότητας (VET) βοήθησε τον οργανισμό, εκπαιδευομένους και προσωπικό μέσα από την πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση σχεδίων υψηλής ποιότητας στο να πιστοποιηθεί η επάρκεια και η ικανότητα του οργανισμού στην υλοποίηση υποδειγματικών σχεδίων διακρατικής κινητικότητας.

O κ.Χρήστος Κουτουλάκος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, ο κ.Βικέντιος Γραμματικόπουλος, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου και η κα.Αγλαϊα Καραμαλάκη, Εκπαιδευτικός 3ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου παρουσίασαν σχέδια κινητικότητας από την έναρξη Erasmus + καθώς και τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο που είχαν, στις σχολικές μονάδες στο προσωπικό- εκπαιδευτές και εκπαιδευομένους μαθητές της Σχολής.

Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε βράβευση των συμμετεχόντων σπουδαστών που έλαβαν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Περισσότερα  στην ιστοσελίδα της Σιβιτανιδείου Σχολής.

 

#IKY #Erasmusplus

 

sdfsdfgdfgdfgd.jpg