ESPA

Έγκριση Υποτροφιών (ΕΚΟ) για προπτυχιακούς φοιτητές Ακαδ. Έτους 2017-2018

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 3.685 ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ THN ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΗΜΕΔΑΠΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΕΙ) ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΑΚΑΔ. ΕΤΟYΣ 2017-2018.

Νέα Ιωνία 20-04-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση 3.685 θέσεων υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, διάρκειας εννέα (9) μηνών, με αναδρομική ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2017, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες ανήκουν στο πλαίσιο της πράξης «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)-Δεύτερος κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.)» και αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ. (www.iky.gr), μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής και δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Κ.Υ.
Ο Πρόεδρος

Κυριάκος Αθανασίου
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

fa2a99fd7714764e5e597c0480a9332e_XL.jpg

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss