Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης μέσω του Teacher Academy με τίτλο: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για σχολεία μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus+»

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτεί χιλιάδες σχολικά έργα και δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείων. Ο διαδικτυακός κύκλος μαθημάτων “Erasmus+ funding opportunities for schools” έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς διευθυντές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην απαιτητική διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης Erasmus+ και τους εμπνέει να κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους για εκπόνηση έργων. Ο κύκλος μαθημάτων εστιάζει σε δύο χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τις οποίες τα σχολεία μπορούν να ωφεληθούν:

  • Κινητικότητα ατόμων (Βασική Δράση 1)
  • Σχέδια Στρατηγικών Συμπράξεων (Βασική Δράση 2)


Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι να συνδεθείτε στη Πλατφόρμα School Education Gateway (SEG), αποκτώντας λογαριασμό στη Πλατφόρμα SEG ή κάνοντας χρήση του λογαριασμού σας στο eTwinning. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για τη σημασία της ολιστικής σε επίπεδο σχολείου προσέγγισης και για το πως να εμπλέξουν το σύνολο της σχολικής κοινότητας στο έργο τους. Επίσης, θα λάβουν πρακτικές συμβουλές για να συντάξουν μια ανταγωνιστική πρόταση, καθώς και καθοδήγηση για το πως να αξιοποιήσουν τα εργαλεία του School Education Gateway για να υποστηρίξουν τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησής τους.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι η Αγγλική γλώσσα. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Nοεμβρίου και θα διαρκέσουν 5,5 εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες ψηφιακό πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Χρήσιμοι σύνδεσμοι: