Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του ΙΚΥ στην Ετήσια Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας για τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’, Βρυξέλλες, 22 & 23/11/2018

Η Μονάδα B.2 της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα των Σχολείων και της Πολυγλωσσίας συγκάλεσε την ετήσια συνεδρίαση των φορέων στα Κράτη Μέλη που υλοποιούν τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετείχε ενεργά κάνοντας παρουσίαση με τίτλο “Υλοποιώντας τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών στην Ελλάδα”. Οι Εθνικές Μονάδες Erasmus+ της Πορτογαλίας και της Σουηδίας παρουσίασαν επίσης τον τρόπο που υλοποιούν τη Δράση σε εθνικό επίπεδο καθώς και η Ισπανική Εθνική Μονάδα Erasmus+ πως αξιοποίησε τα εργαλεία που παρέχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML). Ιδιαίτερη εστίαση δόθηκε στην ανάπτυξη και κατανόηση του πλαισίου ευρωπαϊκής πολιτικής για την εκμάθηση και διδασκαλία ξένων γλωσσών που συνοψίζεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχετικά με τη διδασκαλία και την εκμάθηση γλωσσών. Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) παρουσίασε το ρόλο, τις δραστηριότητες τους και ζήτησε εντατικοποίηση της συνεργασίας με τα Κράτη Μέλη.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις ενέργειες όλων των εθνικών φορέων που υλοποιούν τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’, για τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες που έχουν τεθεί για τα έτη 2018-2020 καθώς και για τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν το 2019 σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο Κρατών Μελών. Τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας διέκρινε η εστίαση στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα στο πως θα μετεξελιχθεί η Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο του Προγράμματος Erasmus.