ESPA

4-3-2019/ Ημερίδα Έναρξης Προγράμματος ΙΚΥ-Εθνική Τράπεζα

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά, Εισαγωγική Ημερίδα Υποτρόφων στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος υποτροφιών του ΙΚΥ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι υπότροφοι του ΙΚΥ, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΙΚΥ κ. Κυριάκος Αθανασίου, ο Πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας o κ. Παύλος Μυλωνάς, καθώς και στελέχη του ΙΚΥ και της Εθνικής Τράπεζας. Σκοπός της εν λόγω Ημερίδας ήταν η υποδοχή των υποτρόφων και η ομαλή ένταξή τους στην Εθνική Τράπεζα.

Κατά το ακαδ. έτος 2018/19, οι υπότροφοι του ΙΚΥ θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές για δύο χρόνια στην Ελλάδα σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς (Οικονομικά / Χρηματοοικονομικά, Πληροφορική, Θετικές Επιστήμες και Διοίκηση επιχειρήσεων/Τραπεζική). Οι φοιτητές παράλληλα θα απασχοληθούν και θα εκπαιδευτούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Τράπεζα θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία, μέσα από εναλλαγές θέσεων σε καταστήματα αλλά και κεντρικές μονάδες της τράπεζας, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Καλωσορίζοντας τους υποτρόφους, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι η Εθνική στηρίζει αυτούς που κοιτούν μπροστά, αυτούς που οραματίζονται, που εξελίσσονται και διαμορφώνουν το μέλλον. Επενδύουμε στα νέα μυαλά, τόνισε, στη φαντασία, στη δημιουργικότητα και την τόλμη των νέων ανθρώπων. Επιβραβεύουμε την αριστεία και τη συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο. Εσείς είστε το αύριο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι εμείς σας βοηθάμε να γνωρίσετε πως μετουσιώνεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική και εσείς με τη σειρά σας θα μας εμπλουτίσετε και θα μας βοηθήσετε να δούμε τον κόσμο και την προοπτική της τράπεζας μέσα από τα δικά σας μάτια.

Στη συνέχεια της εναρκτήριας ημερίδας το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, κ. Κυριάκος Αθανασίου, ο οποίος καταρχάς μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, τονίζοντας παράλληλα τη συμβολή του Υπουργού, στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Δίνοντας έμφαση στη συνεργασία της Εθνικής με το ΙΚΥ, χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « … η όλη προσπάθεια έδειξε πως και έδαφος υπάρχει και είναι εφικτό και καλό για την κοινωνία και τη Χώρα, να μπορούν να συνεργάζονται φορείς του Δημοσίου με φορείς του Ιδιωτικού Τομέα.  Η συνεργασία του ΙΚΥ με την ΕΤΕ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα τέτοιων συνεργασιών».
 
Επιπλέον επισήμανε ότι, οι νέοι που συμμετέχουν στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα προσβλέπουν περισσότερο σε μία επαγγελματική αποκατάσταση παρά σε μία πρόσκαιρη ενίσχυση για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, μέσα από μία υποτροφία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα θετικά σχόλια που εκφράζουν οι προηγούμενοι υπότροφοι του προγράμματος.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΙΚΥ απευθυνόμενος στους νέους υποτρόφους και στο ποιόν της νέας γενιάς επιστημόνων σχολίασε «Είδαμε και εμείς και εσείς νέους ανθρώπους, που εκτός από προσδοκίες και όνειρα, διαθέτουν πολλαπλά προσόντα και ικανότητες. Νέους και Νέες που δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους ομοίους τους στην υπόλοιπη Ευρώπη και συχνά, πιστεύω, υπερτερούν. Γι΄ αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που είναι περιζήτητοι εκεί. Το να γίνουν περιζήτητοι και εδώ στην ίδια τους την Πατρίδα, προς το παρόν φαντάζει ως είδος ευχολογίου. Να ονειρευτούμε, λοιπόν, πως θα έρθει εκείνη η μέρα που κοινές προσπάθειες σαν τη σημερινή, θα γίνουν οι απαρχές μιας εποχής που τέτοια ευχολόγια θα φαντάζουν ως ένα μακρινό παρελθόν. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία.»

 

Περισσότερα για Μεταπτυχιακές Υποτροφίες ΙΚΥ - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος /Δεκέμβριος 2018

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss