Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του ΙΚΥ στη διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης «Study in Europe Fair» στο Κίεβο

53179265_21030756531110h32_8922509397381349376_n.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Μαρτίου 2019 η συμμετοχή του Ι.Κ.Υ. στη διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης «Study In Europe Fair» στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Study in Europe» της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αποσκοπεί στην προβολή των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο. Στην Έκθεση συμμετείχαν 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε περίπου 1.000 άτομα και αφορούσε σπουδαστές, γονείς και εκπροσώπους Ουκρανικών Πανεπιστημίων.

Η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) το οποίο παρείχε πληροφόρηση για όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα προσφερόμενα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αλλά και στις δυνατότητες υποτροφιών, συνεργασιών και ανταλλαγών. Η πληροφόρηση αφορούσε επίσης στο πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας το οποίο χρηματοδοτεί το ΙΚΥ τα τελευταία 25 έτη και φέτος το υλοποιεί με επιτυχία το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις 10 χώρες που έκανε και ειδική, ανοικτή στο κοινό παρουσίαση διάρκειας μισής ώρας για τις ακαδημαϊκές και ευρύτερες δυνατότητες που προσφέρονται για τους ξένους σπουδαστές στη χώρα μας.

Την Ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση, υποστήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουκρανία.

IKY_Booth_Kiev.jpg