Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του ΙΚΥ σε Hμερίδα «Το Ελληνογαλλικό ΠΜΣ και ο Σύλλογος Αποφοίτων: ανασκόπηση και προοπτικές» στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ASDFADFA.jpg

Σε Ημερίδα με θέμα «Το Ελληνογαλλικό ΠΜΣ και ο Σύλλογος Αποφοίτων: ανασκόπηση και προοπτικές» συμμετείχε με παρουσίασή του το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στις 12 Απριλίου 2019, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδασκαλία Γλωσσών στην Ευρώπη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Angers της Γαλλίας στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Στην Ημερίδα παρέστησαν από τα δύο ιδρύματα η  Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Ρέα Δελβερούδη, οι δύο Διευθυντές του Μεταπτυχιακού, κ. Εμμανουήλ Βερναδάκης και κ. Μαρία-Χριστίνα Αναστασιάδη, η Ομότιμη Καθηγήτρια, κ. Πηνελόπη Καλλιαμπέτσου-Κορακά, καθώς και οι Καθηγήτριες, κ. Μαρίνα Βήχου, κ. Αργυρώ Μουστάκη, κ. Μάρω Πατέλη και κ. Delphine Guedat-Bittighoffer. Επίσης, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, κ. Pierre-Yves Turellier, ο Δημοσιογράφος και Κοινωνιολόγος, κ. Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, καθώς και η κ. Φανή Στυλιανίδου εκ μέρους του ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Erasmus+. 

Οι πρώτοι δύο εισηγητές διαπραγματεύτηκαν τα θέματα της γλωσσικής ποικιλομορφίας και του γαλλόφωνου Τύπου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η εκπρόσωπος του ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Erasmus+ παρουσίασε τις δράσεις ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις» και «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» και συζήτησε για το πώς τα δύο Πανεπιστήμια με συνοδοιπόρο τους τον Σύλλογο Αποφοίτων θα μπορούσαν να προχωρήσουν με το Πρόγραμμα Erasmus+ στις δράσεις αυτές.