Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του ΙΚΥ στην 22η Διημερίδα Τμημάτων/Γραφείων Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ελληνικών ΑΕΙ στην Κύπρο

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

O Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ, κ. Κυριάκος Αθανασίου, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, o Γενικός Διευθυντής του ΙΚΥ, κ. Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος και στελέχη του ΙΚΥ συμμετείχαν στην 22η Ετήσια Διημερίδα Τμημάτων/Γραφείων Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ελληνικών ΑΕΙ, την οποία συνδιοργάνωσαν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου στις 26-28 Ιουνίου στη Λευκωσία.
Στόχος της Διημερίδας ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η παράθεση καλών πρακτικών από τα αντίστοιχα τμήματα ή γραφεία και η προβολή του έργου των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν.
Αναλυτικότερα, 14 Ελληνικά και 6 Κυπριακά Πανεπιστήμια συζήτησαν θέματα σχετικά με την κινητικότητα Erasmus+, τη διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων, την ανάπτυξη διεθνών δικτύων, τη διοργάνωση συνεδρίων και ενημερωτικών ημερίδων, την εταιρική κοινωνική ευθύνη των ΑΕΙ, τη βέλτιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα Πανεπιστήμια, τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις, την παρουσία των Πανεπιστημίων στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως φορέων Πολιτισμού και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου του ΙΚΥ εδώ