ESPA

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2019

Στις 28-29 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Την εκδήλωση διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά με τις καθημερινές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες.

Πολιτικοί, ειδικοί επιστήμονες και άτομα με αναπηρίες, μεταξύ των οποίων και φοιτητές Erasmus+, θα συναντηθούν με σκοπό να συζητηθούν συνέργειες, οι οποίες θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες πολιτικές που θα βελτιώσουν την  καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες και θα ενισχύσουν την ενσωμάτωσή τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής των Βραβείων Προσβάσιμης Πόλης. Μια ελληνική υποψηφιότητα, η πόλη των Χανίων, βρίσκεται ανάμεσα στις έξι επικρατέστερες πόλεις για τα Βραβεία, που φέτος γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους.  Τα Βραβεία απονέμονται σε πόλεις οι οποίες, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε παιδότοπους, σε περιβάλλοντα εργασίας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση και τις δύο ημέρες στους παρακάτω συνδέσμους:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss