ESPA

Νέα Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Erasmus+ KA3 για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από EACEA με θέμα τις Πειραματικές Δράσεις Ευρωπαϊκής Πολιτικής

Ο Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων με θέμα «Πειραματικές δράσεις ευρωπαϊκής πολιτικής στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης υπό την ηγεσία δημόσιων αρχών στο υψηλότερο θεσμικό επίπεδο» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 3 [EACEA/38/2019].

Σκοπός της συγκεκριμένης Κεντρικής Δράσης είναι να προωθήσει τη διακρατική συνεργασία και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ των δημόσιων αρχών στο υψηλότερο θεσμικό επίπεδο των επιλέξιμων χωρών, με στόχο να ενθαρρύνει τη συστημική βελτίωση και την καινοτομία στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, να βελτιώσει τη συλλογή και ανάλυση ουσιαστικών στοιχείων για τη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής καινοτόμων μέτρων, καθώς και να διευκολύνει τη δυνατότητα μεταφοράς και επέκτασης της εφαρμογής καινοτόμων μέτρων.

Οι θεματικές προτεραιότητες για την παρούσα πρόσκληση είναι οι εξής:

  • Σκέλος 1
  1. Ψηφιακή εκπαίδευση και ικανότητες
  2. Διδασκαλία και εκπαιδευτικοί
  • Σκέλος 2
  1. Χρηματοδοτικοί μηχανισμοί για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανειδίκευση, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων παρόμοιων με τους ατομικούς λογαριασμούς μάθησης
  2. Πολιτική και διαδικασίες για τη στήριξη της επικύρωσης της μη τυπικής και της άτυπης μάθησης, μεταξύ άλλων μέσω αποτελεσματικής καθοδήγησης

Επιλέξιμοι αιτούντες:

α) Δημόσιες αρχές (υπουργείο ή ισοδύναμος φορέας) αρμόδιες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση στο υψηλότερο θεσμικό επίπεδο και συναφές πλαίσιο (εθνικό ή αποκεντρωμένο).

β) Δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί με ενεργό δράση στους τομείς της εκπαίδευσης ή της κατάρτισης ή άλλους συναφείς τομείς.

γ) Δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί ή ιδρύματα που αναπτύσσουν διατομεακές δραστηριότητες σχετικές με την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε άλλους κοινωνικοοικονομικούς τομείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους επιλέξιμους αιτούντες, τις  κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης διατίθενται εδώ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα: 21/04/2020 - 17:00 (CET/CEST, Ώρα Βρυξελλών).

 

Νέα ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 5 Μαΐου 2020, 17:00 CET/CEST (Ώρα Βρυξελλών).

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA):

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/european-policy-experimentations-in-the-fields-of-education-and-training-led-by-high-level-public-authorities-2020_en

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss