ESPA

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Διαπίστευση Erasmus στους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Σχολικής Εκπαίδευσης

Απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του μελλοντικού προγράμματος Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027 θα αποκτήσουν οι επιτυχόντες αιτούντες για Διαπίστευση Erasmus στους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Σχολικής Εκπαίδευσης.
Η Διαπίστευση Erasmus αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Σχολικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Η απονομή της Διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του.
Επιπλέον, στόχος είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης μέσω της προώθησης των αξιών της συμπερίληψης, της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας και της δημοκρατικής συμμετοχής, των γνώσεων σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και τον πλούτο της πολυμορφίας, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης επαγγελματικών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση ως μεμονωμένοι οργανισμοί ή ως συντονιστές κοινοπραξίας κινητικότητας ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο Erasmus+ (2014-2020) για την υποβολή αίτησης.
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται με χρήση του επίσημου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης: https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-applications/screen/home
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29 Οκτωβρίου 2020 (12:00 ώρα Βρυξελλών, 13:00 ώρα Ελλάδος).
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να ανατρέξουν στη λίστα με τους οργανισμούς που είναι επιλέξιμοι για την υποβολή αίτησης στο συνημμένο αρχείο με τίτλο ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα συνημμένα αρχεία.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων φορέων, η ΕΜΣ διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για τη Διαπίστευση Erasmus την Παρασκευή 2/10/2020, 10:00-14:00. 

Ανακοίνωση: «Αγαπητοί φορείς, σας ευχαριστούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ημερίδα της Εθνικής Μονάδας για την υποβολή αιτήσεων Διαπίστευσης Erasmus στους Τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Λόγω του ιδιαίτερα υψηλού ενδιαφέροντος, δεν καθίσταται πλέον δυνατή η εγγραφή νέων φορέων. Θα ενημερωθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο σύνδεσης και το αναλυτικό πρόγραμμα της διαδικτυακής ημερίδας».

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss