ESPA

Απολογισμός Διαδικτυακών Τεχνικών Ημερίδων και Ημερίδων Ενημέρωσης ΕΜΣ Erasmus+

imerides_colaz.jpg

H Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ΙΚΥ, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των δικαιούχων σχεδίων Erasmus+, πραγματοποίησε διαδικτυακά συνολικά έξι Ημερίδες (5 Τεχνικές και 1 Ενημέρωσης) κατά τους μήνες Οκτώβριος-Νοέμβριος 2020, με στόχο τη συνεχή επιχειρησιακή και συμβουλευτική υποστήριξη των δικαιούχων και την απάντηση ερωτημάτων σε συνδυασμό με την επίλυση προβλημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η παροχή της απαιτούμενης πληροφόρησης για την ορθή και ποιοτική υλοποίηση των σχεδίων ή/και την υποβολή αιτήσεων.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 διοργανώθηκε η 3η διαδικτυακή συνάντηση γραφείων Erasmus, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τη χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και την τρέχουσα υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ όσον αφορά στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 διοργανώθηκε τεχνική ημερίδα για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων της Βασικής Δράσης ΚΑ2 2020 για όλους τους τομείς εκπαίδευσης & κατάρτισης, ενώ στις 9-11 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν δύο επιπλέον τεχνικές ημερίδες ειδικά για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης αναφορικά με τις Συμπράξεις Ανταλλαγών Μεταξύ Σχολείων (ΚΑ229). Οι συμμετέχοντες στις παραπάνω ημερίδες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν οδηγίες σχετικά με τη σύμβαση επιχορήγησης και τα παραρτήματά της, να ενημερωθούν για θέματα ποιότητας υλοποίησης και τον κύκλο ζωής των σχεδίων, να λάβουν διαχειριστικές και οικονομικές οδηγίες και να υποβάλουν ερωτήσεις. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για την καταχώριση δαπανών στο εργαλείο διαχείρισης Mobility Tool+.

Αντίστοιχα για τη Βασική Δράση ΚΑ1, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 διοργανώθηκε τεχνική ημερίδα για την παρακολούθηση Σχεδίων Κινητικότητας ΚΑ1 2020 του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης και την Παρασκευή  9 Οκτωβρίου 2020, δύο τεχνικές ημερίδες για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Κινητικότητας ΚΑ1 2020 του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ομοίως, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν διαχειριστικές οδηγίες και να υποβάλουν ερωτήσεις. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του εργαλείου διαχείρισης Mobility Tool+.

Τέλος, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης για τη υποβολή αίτησης για Διαπίστευση Erasmus όσον αφορά στους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Σχολικής Εκπαίδευσης, η οποία είχε ως στόχο να δοθούν οδηγίες αναφορικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Διαπίστευση Erasmus.

Συνολικά, ο αριθμός των φορέων που επωφελήθηκε από τις Τεχνικές Ημερίδες ξεπέρασε τους 1000 και από την Ημερίδα Ενημέρωσης τους 500.

Η ΕΜΣ σχεδιάζει τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης για το νέο Πρόγραμμα 2021-2027 κατά του διάρκεια του πρώτου διμήνου του νέου έτους.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss