ESPA

Erasmus Days 2020: Απολογισμός εκδηλώσεων φορέων

anakoinosi_erasmus_days_report.jpg

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις διοργάνωσαν φορείς σε όλη την Ελλάδα στις 15-17 Οκτωβρίου 2020 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού της δράσης Erasmus Days για τέταρτη χρονιά, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους Τομείς της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας σε κάθε γωνιά της χώρας!

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 84 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό να αναδειχτούν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους Ευρωπαίους πολίτες. Συνολικά, 5.024 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια κατά το τριήμερο της δράσης, συνδυάζοντας τη φυσική με τη διαδικτυακή παρουσία (μικτού τύπου) λόγω της πανδημίας COVID-19. Εστίαση επίσης δόθηκε και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς φέτος γιορτάζει τα πέντε έτη λειτουργίας της.

Στην Ελλάδα, οι 120 από τις 165 εκδηλώσεις ήταν μικτού τύπου, κάνοντας πράξη την καμπάνια επικοινωνίας της ΕΜΣ #ΣυνεχίζουμεErasmus, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2020. Διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία, την ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και την συμπερίληψη κατέταξαν πανευρωπαϊκά την Ελλάδα στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές και διάδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επόμενος εορτασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14-16 Οκτωβρίου 2021.

Διαβάστε την πανευρωπαϊκή μελέτη αντικτύπου 2020 στα συνημμένα αρχεία.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο: www.erasmusdays.eu

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη δράση εδώ.

#ΣυνεχίζουμεErasmus

#ErasmusDays2020

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss