ESPA

Απονομή Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021

2_ApologistikesAnakoinoseis_2021_EuropaikoBrabeioKainotomias.png

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ για τους τομείς Εκπαίδευση και Κατάρτιση διοργάνωσε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του European Innovative Teaching Award (EITA) που έχει σκοπό να αναδεικνύει με ποιους τρόπους εκπαιδευτικοί και σχολεία βρίσκουν καινοτόμους τρόπους προσαρμογής στον ταχέως εξελισσόμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Θεματολογία εκδήλωσης

Στόχος του βραβείου ήταν να αναδειχθεί η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και πρακτικών, και η συμβολή τους στην αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς εξ αποστάσεως και μεικτή εκπαίδευση.

Οι δομές που βραβεύτηκαν είναι:

  • 5o Νηπιαγωγείο Φαρσάλων για το σχέδιο Lifeboats full of hopes. Το Βραβείο Προσχολικής Εκπαίδευσης παρέλαβε η Διευθύντρια του σχολείου Χρυσούλα Θανοπούλου.
  • 1o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού για το σχέδιο Artemotion Xpress in Europe. Το Βραβείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέλαβαν ο Διευθυντής του σχολείου Ηρακλής Παλιάς, η εργοθεραπεύτρια Σταυρούλα Μουρελάτου και η λογοθεραπεύτρια Μίνα Μόχα.
  • Γυμνάσιο Αρέθουσας για το σχέδιο Life is a road! Let's draw it together!. Το Βραβείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέλαβαν ο Διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ιωαννίδης και οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Παπαπέρου και Παρασκευή Παναγιωτίδου.
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ για το σχέδιο EmployAble. Το Βραβείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρέλαβαν ο Διευθυντής του Κέντρου Βασίλης Γρηγορίου και η εκπαιδευτικός Μαρία Στάθη.

Οι ομιλητές

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Μιχάλης Κουτσιλιέρης.

Τη συζήτηση συντόνισε η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών Μαρία Νικητάκη.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Στο κανάλι YouTube της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την εκδήλωση Απονομή Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 με την παρουσίαση των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης που βραβεύτηκαν.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss