Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση 35 χρόνια Erasmus

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ, διοργάνωσαν εκδήλωση για τα 35 χρόνια Erasmus. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θεματολογία της εκδήλωσης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 35 χρόνων Erasmus από τις Εθνικές Μονάδες Συντονισμού σε όλες τις χώρες του προγράμματος.

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες συμμετοχής από δικαιούχους σε όλους τους τομείς του Erasmus+.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι ομιλητές

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κώστας Δέρβος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρης. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ΙΚΥ ως Εθνικής Μονάδας από το 1987 και την παρουσία του Erasmus στη χώρα μας.

Εκ μέρους της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ παρουσίασαν την εμπειρία τους και τη διαδρομή τους οι:

  • Ελένη Θεοδώρου, που πήρε μέρος ως φοιτήτρια στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Δημήτρης Κατσαβός, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, που υλοποιεί σχέδια στο πλαίσιο της Σχολικής Εκπαίδευσης
  • Νικόλαος Μάλλιος, εκπρόσωπος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δομοκού, που υλοποιεί σχέδια στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • Χρήστος Κουτουλάκος, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής, που υλοποιεί σχέδια στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Στο κανάλι YouTube του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την εκδήλωση Εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 ετών από την έναρξη του προγράμματος Erasmus.

Όλα ξεκινούν με το Erasmus+!