ESPA

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ για τους τομείς Εκπαίδευση και Κατάρτιση συμμετέχει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 σε εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με κεντρικό άξονα την ειρήνη.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το δίκτυο EUNIC, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.


Θεματολογία εκδήλωσης


Η εκδήλωση είναι μέρος του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που καθιερώθηκε το 2001, με σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, με στόχο την πλήρη και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών της στην διατήρηση της πολυπολιτισμικής της ιδιαιτερότητας.


Κεντρική θεματική της εκδήλωσης είναι η ειρήνη. Σκοπός είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της γλώσσας και του πολιτισμού ως:


•    Μέσο για την καλλιέργεια και την προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας, συμμετοχής και πολυπολιτισμικής εκτίμησης.


•    Παράγοντας που μπορεί να συμβάλει και να ενισχύσει την ειρήνη και την επικοινωνία μεταξύ χωρών και λαών.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε τη δυνατότητα να συνομιλήσετε με εκπροσώπους των φορέων που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και να πάρετε αναμνηστικά δώρα.


Εκπρόσωποι της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ θα βρίσκονται σε περίπτερο και θα σας περιμένουν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες σας σχετικά με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο τέλος της σελίδας.


Πότε και πού μας βρίσκετε


Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 10:00-14:00, στο πάρκο Ελευθερίας, κοντά στο σταθμό μετρό του Μεγάρου Μουσικής.


Σας περιμένουμε γιατί όλα ξεκινούν με το Erasmus+!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss