Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση Συμμετοχή ΙΚΥ στην εκδήλωση ESN

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Eventgeneric

 

To Δίκτυο φοιτητών Erasmus (ESN) πραγματοποιεί διήμερη εκδήλωση με τίτλο “Erasmus Leaders” στις 27 και 28 Μαΐου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σχετικά με τα οφέλη της κινητικότητας στη μετέπειτα εξέλιξη και πορεία του ατόμου και ειδικότερα στον τομέα της απασχολησιμότητας.

Αφορμή για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί ο εορτασμός του 2023 ως Ευρωπαϊκού Έτους Ανάπτυξης Δεξιοτήτων.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 27/5, θα διοργανωθεί ένας επιταχυντής καριέρας με εργαστήρια και ομιλίες που αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με εταιρείες, φορείς, οργανισμούς καθώς και ινστιτούτα, ενθαρρύνοντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν συμβουλές για το βιογραφικό τους, να γνωρίσουν εταιρείες και τους στόχους τους, να πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες προγραμμάτων ανταλλαγής καθώς και για το πώς θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία κινητικότητάς τους στην αγορά εργασίας.

Την Κυριακή 28/5, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα ένας Δομημένος Διάλογος εθνικού επιπέδου με θέμα το ρόλο της κινητικότητας στην ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής της νέας γενιάς, καθώς και ένα Mobility Fair, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικές πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων γύρω από την κινητικότητα των νέων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το ΙΚΥ θα λάβει μέρος στην εκδήλωση με περίπτερο ενημέρωσης και τις δύο ημέρες, ενώ την Κυριακή θα συμμετέχει στον Δομημένο Διάλογο σε συνεργασία με την Εθνική Μονάδα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Δωρεάν Εγγραφή στο Mobility Fair: https://bit.ly/MobilityFair2023 

Δωρεάν Εγγραφή για την παρακολούθηση του Δομημένου διαλόγου: https://bit.ly/MobilityDiscussions 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ https://bit.ly/Erasmus-Leaders