e-Ενημερωτικό Δελτίο ΙΚΥ Τεύχος Νο.10 Δεκέμβριος 2015

You can't see this e-mail, view it online

iky7e-Ενημερωτικό Δελτίο ΙΚΥ Τεύχος Νο.10 Δεκέμβριος 2015

                     

 To IKY Εν Δράσει Από το 1951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 Καλή Ανάγνωση!

Το ΙΚΥ σας εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα

Αισιόδοξο και Δημιουργικό το Νέο Έτος 2016!

 - - -

Πρόσκληση Υποβολής αιτήσεων  Erasmus+ 2016 

buttonk1

apply2016df

- - -

To IKY Διοργάνωσε 7 Εκδηλώσεις σε 2 Μήνες

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού και διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα διοργανώνει κάθε χρονιά πληθώρα εκδηλώσεων και ενημερωτικών Συναντήσεων προκειμένου να διαχύσει το μήνυμα του Erasmus+ σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης. Από τον Οκτώβρη μέχρι και τις αρχές Δεκέμβρη η Εθνική Μονάδα διοργάνωσε 7 διαφορετικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για τις οποίες μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω...

 

-02/10/2015 - Hμερίδα για την διαχείριση των Εγκεκριμένων Σχεδίων /Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) Erasmus+ 2015

-5/10/2015 - Ημερίδα για την διαχείριση των Εγκεκριμένων Σχεδίων Σχολικής Εκπαίδευσης /KA1 Erasmus+

-19/10/2015- Ημερίδα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Σχεδίων Βασικής Δράσης 2 Erasm us+ για τον τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης

-22/10/2015 - Τεχνική ημερίδα διαχείρισης KA1 Erasmus+ 2015- Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης

-23/10/2015 - Hμερίδα για την διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων- KA2 Erasmus+ 2015

-10/12/2015 - Συμμετοχή του ΙΚΥ στην Ημερίδα “Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας Φοιτητών & Ερευνητών”, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

-11/12/2015 - Ημερίδα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+, Divani Palace Acropolis

 

 
 
 

- - -

Συνεργασία ΙΚΥ- Chinese Scholarship Council

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η επίσημη αντιπροσωπεία του Chinese Scholarship Council (CSC) επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αν και νεώτερο κατά πολλά χρόνια από το ΙΚΥ ίδρυμα, αφού ιδρύθηκε το 1996, το ... Κινεζικό ΙΚΥ έχει πολλή μεγάλη δράση και απήχηση στην Κίνα.

 

buttonk1

 

- - -

 

Ελλάδα και Γερμανία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην Έρευνα και Καινοτομία

ikydavv

 

Τα αποτελέσματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα Έρευνας & Καινοτομίας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση "Ελληνο-Γερμανικές Ημέρες για την Έρευνα, την Καινοτομία και τους νέους επιστήμονες" που διοργανώθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2015.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ, Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα,  η οποία παρουσίασε τη συνεργασία του ΙΚΥ με την DAAD τα τελευταία 15 χρόνια με το πρόγραμμα IKYDA και απέδειξε πως η συνεργασία αυτή μπορεί να είναι πρόσφορη και για τις δυο χώρες.

 

buttonk1

 

- - -

Το ΙΚΥ και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό


Το ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+, το υπουργείο Εξωτερικών και η Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών, συνεργάζονται για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση και διάδοση των διεθνών δράσεων του Προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

buttonk1

 

- - -

 

Διευθέτηση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί λόγω Capital controls σε δικαιούχους φορείς και φοιτητές Erasmus+ από το ΙΚΥ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Δ.Σ. Αναπ. Καθηγήτριας κ. Έφης Μπάσδρα, είναι στην ευχαρίστηση θέση να σας ανακοινώσει την επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στις τραπεζικές συναλλαγές των δικαιούχων φορέων του Προγράμματος αλλά και των φοιτητών Erasmus+ ως αποτέλεσμα των capital controls.

 

 

buttonk1

 

- - -

 

Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών - 27η Οκτωβρίου

 

Το ΙΚΥ, με συνέπεια προς τους στόχους του, στηρίζει την αριστεία και δίνει ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση. Πιστό στο όραμα των φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν πριν 64 χρόνια, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρά του θεσμούς αριστείας!

 

 

buttonk1

 

- - -

Το ΙΚΥ στο επιτυχημένο “EUROPASS Balloon Day” από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τα 10 χρόνια του EUROPASS στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού εορτασμού για τα 10 χρόνια του EUROPASS 0d00567a5f5dac1c631523e8c1523685 Lδιοργανώθηκε και στην Ελλάδα, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, το “EUROPASS Balloon Day” από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Εθνικό Φορέα του EUROPASS για την χώρα μας.

Σε μια μοναδική επετειακή εκδήλωση ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. βράβευσε τριάντα φορείς από όλη την Ελλάδα που χρησιμοποιούν με ιδανικό τρόπο αυτό το εργαλείο αναγνώρισης μαθησιακών αποτελεσμάτων.

 

buttonk1

 

 

- - -

 

Το ΙΚΥ στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

afcf68fc626c3feda73b3139b995c1e9 L«Η Αθήνα Επιχειρεί»: Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας παίρνοντας μέρος στις δράσεις της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, στην οδ. Κεφαλληνίας 45, όπου διοργανώνεται ειδική Επιχειρηματική Εβδομάδα, με ομιλίες, συναντήσεις και παρουσιάσεις των νεοφυών ομάδων που φιλοξενούνται στη ΘΕΑ.

 

 

buttonk1

 

- - -

Το  Erasmus+ συναντά το Πολεμικό Ναυτικό


NAFTIKO ERASMUS 5

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πολεμικού Ναυτικού κ. Ξενοφώντα Γιόκαρη (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Κ.Ε ΠΑΛΑΣΚΑΣ), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Σκαραμαγκά την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2015.

Ένα μήνα μετά, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 κλιμάκιο στελεχών του ΙΚΥ παρουσίασε στις εγκαταστάσεις του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού το Πρόγραμμα Erasmus+. Το παρόν έδωσαν επιτελείς όλων των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι για πρώτη φορά ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

 

-8/10/2015 - Το Erasmus+ συνάντησε το Πολεμικό Ναυτικό!

 


-10/11/2015 - Ενημερωτική συνάντηση για το Erasmus+ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

 

buttonk1

- - -

Δείτε επίσης


--Το ΙΚΥ συμμετείχε στην Πρωτοβουλία «Νεολαία σε Κίνηση» στην Ξάνθη

 

--Συμμετοχή του ΙΚΥ στην πρώτη Επιτροπή Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014

 

--Αθλητισμός & Erasmus+

 

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει τη δυνατότητα για υλοποίηση δράσεων στον τομέα του αθλητισμού.

Οι δράσεις στον τομέα του αθλητισμού αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη, μεταφορά ή/και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, αλλά και περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 

Δυο ευρωπαϊκά  προγράμματα που συμμετέχουν Ελληνικοί φορείς είναι το IRIS και το  S.P.I.N..

- - -

 
 

Μείνετε συντονισμένοι στο ΙΚΥ


 

--26/1/2016 - Ημερίδα ενημέρωσης προς τους πιθανούς ενδιαφερόμενους φορείς για την υλοποίηση των δράσεων “Sector Skills Alliances” και “Knowledge Alliances”

 

--Η Εθνική Μονάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να διοργανώσει στις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα, επιμορφωτική ημερίδα για την ορθότερη χρήση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Γλωσσικής Υποστήριξης OLS με αποδέκτες τους δικαιούχους των σχεδίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

- - -

 
 

                                                       Το ΙΚΥ στα Social Media  

 

 

                                                   iky-facebook twitter icon gplusnk.jpg iky-youtube linkediniky.pngiky rss

   
 
--