e-Ενημερωτικό Δελτίο Epale Τεύχος Νο.4

 

  

Αν δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε  εδώ για να το διαβάσετε στον browser.

       urturthfghfh.png

 e-Ενημερωτικό Δελτίο EPALE Τεύχος Νο.4


     Follow us on Facebook -   Epale Greece - Εκπαίδευση Ενηλίκων : @EpaleGreece

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Epale/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης/ΙΚΥ υπενθυμίζει ότι αυτήν την περίοδο που έχει αλλάξει η λειτουργία των περισσότερων δομών που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ευρώπη, είναι σημαντικό να παραμείνουμε συνδεδεμένοι μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Epale. Μπορείτε να εγγραφείτε και να ενημερωθείτε για τον Τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ευρώπη, να ανταλλάξατε ιδέες, να αναρτήσετε τα σχόλιά σας σε κείμενα συναδέλφων σας, να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική κοινότητα για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και να παραμένετε ενημερωμένοι.

Ανακαλύψτε τα οφέλη της πλατφόρμας Epale:

https://epale.ec.europa.eu/el/home-page 
https://www.iky.gr/el/epale 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτός από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που διαχειρίζεται όπως η πλατφόρμα EPALE και συνεισφέρει στην ηλεκτρονική δικτύωση των ατόμων αυτήν την περίοδο, εργάζεται καθημερινά για την απλοποίηση της εφαρμογής των κανόνων και των διαδικασιών του Προγράμματος Erasmus+ με στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εθελοντές και όλους τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Erasmus+, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκληθείσες επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19.

Οι πρακτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους συμμετέχοντες σε δράσεις κινητικότητας στο Πρόγραμμα Erasmus+ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ εδώ και εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις αναφορικά με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στις ανακοινώσεις του ΙΚΥ: www.iky.gr.


asdfasfdasfasfasa.jpgΘεματική Εστίαση EPALE Απρίλιος - Ιούνιος 2020: Ψηφιακές Δεξιότητες ως τρόπος πρόσβασης σε μαθησιακές ευκαιρίες

 

 image_1η_Θεματική.jpg

Έχετε συμμετάσχει ή συμμετέχετε σε ενδιαφέροντα προγράμματα που ασχολούνται με τις ψηφιακές δεξιότητες ως μέσο πρόσβασης σε νέες ευκαιρίες μάθησης; Μπορείτε να προβλέψετε ποιες θα είναι οι πιο σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες τα επόμενα χρόνια; Αυτές είναι δύο από τις πολλές ερωτήσεις στις οποίες θα εστιάσει η κοινότητα Epale κατά την περίοδο Απρίλιος – Ιούνιος 2020, καθώς η διαδικτυακή συζήτηση στην πλατφόρμα Epale θα επικεντρωθεί στις ψηφιακές δεξιότητες ως τρόπος πρόσβασης σε μαθησιακές ευκαιρίες.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων καθώς και τεχνογνωσίας μέσω της πλατφόρμας Epale. Μια πρώτη ευκαιρία είναι την Πέμπτη, 21η  Μαΐου 2020 όπου θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες, ως μέσο πρόσβασης σε μαθησιακές ευκαιρίες».

 


asdfasfdasfasfasa.jpgΘεματική Εστίαση EPALE Ιανουάριος- Μάρτιος 2020: Περιβαλλοντική συνείδηση και προστασία

 

image_2η_Θεματική.png

Τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο η θεματική εστίαση στην Πλατφόρμα Epale ήταν η περιβαλλοντική συνείδηση και προστασία, το οποίο αποτελεί ένα μείζον θέμα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην κοινότητα Εpaleπιστεύουμε ότι ένα ζωντανό σύστημα μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων διαδραματίζει καίριο ρόλο στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Μάθετε περισσότερα

Στις 18 Μαρτίου διενεργήθηκε ένας γραπτός διάλογος των χρηστών της πλατφόρμας για τους τρόπους που μπορεί ο τομέας της εκπαίδευσης ενηλίκων να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική συνείδηση. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συμμετοχή της ομάδας Epale στο διήμερο συνέδριο «EUandU θΕΕσσαλονίκη edition» που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο περίπτερο ενημέρωσης του ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Erasmus+ παρέχονταν πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Epale και αντίστοιχο το ενημερωτικό φυλλάδιο


asdfasfdasfasfasa.jpgΠρόσκληση για υλικό προς δημοσίευση στη νέα ανανεωμένη έκδοση της Πλατφόρμας EPALE!

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Epale σας προσκαλεί να περιηγηθείτε στη νέα ανανεωμένη έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EPALE, να εμπνευστείτε από όσα αναρτούν οι χρήστες της πλατφόρμας και να αποστείλετε υλικό προς δημοσίευση στην πλατφόρμα. Δείτε εδώ ορισμένα από τα οφέλη της συμμετοχής σας στην κοινότητα Epale που περιλαμβάνει 50.000 μέλη και στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε.

 Νέα_Πλατφόρμα.jpg


 image_survey.jpg    Πρόσκληση για συμμετοχή στην αξιολόγηση της πλατφόρμας EPALE!

H Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της πλατφόρμας EPALE/ΙΚΥ με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ διοργανώνει την αξιολόγηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ευρώπη EPALE και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) είναι ο φορέας που έχει αναλάβει την οργάνωση και την υλοποίηση της έρευνας.

Η έρευνα έχει σχεδιαστεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Πλατφόρμας EPALE από τους εγγεγραμμένους χρήστες της Πλατφόρμας. Οι χρήστες της Πλατφόρμας καλούνται να αξιολογήσουν στοιχεία όπως ο σχεδιασμός, η ταχύτητα, η ποιότητα παρεχόμενων πληροφοριών και εργαλείων, οι ευκαιρίες δικτύωσης καθώς και η συμβολή της Πλατφόρμας στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.ο.κ. 

Αυτές οι πληροφορίες θα μας δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της λειτουργίας της Πλατφόρμας Epale καθώς και των δικών σας αναγκών ως χρήστες της με στόχο την αντίστοιχη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διαχειρίζεται την Πλατφόρμα και τη συμβολή σας στο διάλογο για τη βέλτιστη μελλοντική αξιοποίηση αυτού του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού εργαλείου.

Αν έχετε εγγραφεί στην πλατφόρμα Epale και έχετε δηλώσει χώρα διαμονής την Ελλάδα, είστε ένας/μια από τους οποίους θα λάβουν ηλεκτρονική πρόσκληση από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της πλατφόρμας EPALE/ΙΚΥ και το ΕΚΚΕ για τη συμμετοχή σας στην Έρευνα. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στην έρευνα είναι η Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία. Η συμμετοχή σας αποτελεί κοινωνική προσφορά καθώς θα συμβάλετε στην αξιολόγηση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EPALE! asdfasfdasfasfasa.jpg
Προετοιμασία Ελληνικών φορέων EPALE για Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Δρώμενα

  • ErasmusDays 2020: Προετοιμαστείτε για τον εορτασμό των 5 ετών λειτουργίας της πλατφόρμας Epale!

erasmusdays_logo.jpg

Στις 9 Μαΐου 2020, Ημέρα της Ευρώπης, ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη Δράση «Ημέρες Erasmus 2020», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020. Τη φετινή χρονιά, η πλατφόρμα Epale βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς γιορτάζουμε τα πέντε έτη λειτουργίας της. Μπορείτε να καταγράψετε τις διαδικτυακές εκδηλώσεις ή μεικτές δραστηριότητές σας (διά ζώσης και διαδικτυακές) που έχετε προγραμματίσει για την εορτασμό των «Ημερών Erasmus 2020» στην πλατφόρμα: www.erasmusdays.eu. Οι φετινές θεματικές εστιάσεις είναι οι παρακάτω: Εξ αποστάσεως μάθηση, Οικολογία, Υγεία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή.

Οι «Ημέρες Erasmus 2019» γιορτάστηκαν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη με 4.000 εκδηλώσεις σε 53 χώρες. Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 100 φορείς, σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί - δικαιούχοι του Προγράμματος, από τον Έβρο έως την Κρήτη, διοργάνωσαν για τρεις μέρες εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, δρώμενα κ.ά., κατατάσσοντας τη χώρα μας στις 10 πρώτες πανευρωπαϊκά σε αριθμό εκδηλώσεων και επισκεψιμότητας στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης! Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2020

Ευρωπαϊκή_Εβδομάδα_Επαγγελματικών_Δεξιοτήτων.png

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η  ετήσια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2016 έχει ως στόχο να αναδείξει τα οφέλη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ). Αυτήν τη χρόνιά η σπουδαιότητα των επαγγελματικών δεξιοτήτων θα εορταστεί την εβδομάδα 9-13 Νοεμβρίου 2020. Μπορείτε να καταγράψετε τις δράσεις που έχετε προγραμματίσει και αφορούν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα και να αναδείξετε το φορέα σας και τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πατήστε εδώ.


asdfasfdasfasfasa.jpgΑναδρομή στο 2019

hfhfdfhdfh.png

Ολοκληρώνοντας το ενημερωτικό δελτίο του α’ τετραμήνου 2020, είναι ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή και να περιηγηθούμε στις δράσεις της  Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Epale που υλοποιήθηκαν το 2019 και αποτυπώνονται στη γραφική αναπαράσταση.

rp-horizontal-lines-html-tuq641x330.png

ftgjdfjgdfjg.jpg    asdgasdguyhjtshbdss.jpg

   Epale Greece - Εκπαίδευση Ενηλίκων : @EpaleGreece

   Website : www.iky.gr/epale  

UGKIYTUIKTYKU.jpglogosbeneficaireserasmusright_elsmal.jpg

 

rp-horizontal-lines-html-tuq641x330.png
 

Το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο (newsletter) και οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνει αποστέλλονται από το ΙΚΥ αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς σε συνέχεια της εθελοντικής δήλωσης συναίνεσης σας για εγγραφή στις λίστες αποδεκτών (mailing lists) του ΙΚΥ, σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. Προσθέστε το epale@iky.gr στη λίστα ασφαλών αποστολέων σας.

Ως παραλήπτης των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) μπορείτε να διαγραφείτε από τη Λίστα Αλληλογραφίας ανά πάσα στιγμή αποστέλλοντας ένα μήνυμα στο mailto:epale@iky.gr ή πατώντας εδώ.

rp-horizontal-lines-html-tuq641x330.png