Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταπτυχιακές Υποτροφίες ΙΚΥ - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 2+2 /Σεπτέμβριος 2014

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θέσπισε το καινοτόμο Πρόγραμμα Υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας και άριστοι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες απασχολούνται στον κλάδο των σπουδών τους, από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει το 2014 στο πιλοτικό Πρόγραμμα «2+2» του ΙΚΥ, με εκατό (100) θέσεις εργασίας για υποτρόφους του ΙΚΥ, μεταπτυχιακούς επιστήμονες στην Ελλάδα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει στους υποτρόφους, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, πρακτική άσκηση για διάστημα έως δύο έτη και στη συνέχεια, θέσεις εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για δύο επιπλέον έτη.

Οι 100 αυτές υποτροφίες έχουν ως στόχο την εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, στους τομείς Τραπεζική, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Ελεγκτική, Διοίκηση Κινδύνου, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ναυτιλιακά, Οικονομική Επιστήμη, Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Οικονομική Ανάλυση, Αγροτική Οικονομία, Πληροφορική, Μαθηματικά, Στατιστική, Ενέργεια, Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα, με παράλληλη πρακτική άσκηση, με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην ΕΤΕ και κατόπιν, διετή πλήρη απασχόληση με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η συνολική διάρκεια του επιχειρησιακού σχεδίου είναι κατά μέγιστο τέσσερα (4) έτη και ξεκίνησε από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων προβλέπει αξιολόγηση βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Πρόγραμμα χορήγησης 100 Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου (μάστερ) στην Eλλάδα με ένταξη στην αγορά εργασίας Πρόγραμμα ΙΚΥ ETE Ακαδ. Έτους 2014 -15