ESPA

Στην Ελλάδα η επίσημη έναρξη του Erasmus+

image009Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσε την εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πολιτικό πλαίσιο καθώς και οι δράσεις του νέου προγράμματος από διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Την εκδήλωσε άνοιξε με ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ θερμό καλωσόρισμα έκανε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κα Αντρούλλα Βασιλείου. Σύμφωνα με την κα Βασιλείου, το Erasmus+ θα υποστηρίξει συμπράξεις ώστε να βοηθήσει στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία, καθώς και μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα κράτη-μέλη. «Πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να εφοδιάσουμε τη νέα μας γενιά με τα προσόντα και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να επιτύχει στη ζωή», θεωρεί η επίτροπος.

«Η πρώτη γενιά του Erasmus έχει ήδη ενηλικιωθεί. Το αφήγημα της Ευρώπης είναι πλέον στα χέρια τους. Στα χέρια εκατομμυρίων νέων ανδρών και γυναικών που πέρασαν και θα περάσουν τη δεκαετία των 20 χρόνων τους μοιραζόμενοι, γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, φοιτητικές εστίες, εμπειρίες, χαρές, γνώση, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί λοιπόν, έχουν ένα καθήκον και μια υποχρέωση: το αφήγημα αυτό να το ταξιδέψουν σε ανοιχτές οραματικές θάλασσες για το καλό των λαών της Ευρώπης! Για πρόοδο, ευημερία, ανάπτυξη, ελευθερία, δημοκρατία» δήλωσε η κα Εφη Μπάσδρα, πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, που είναι η εθνική μονάδα υλοποίησης του Erasmus+.

 

Δείτε τις Παρουσιάσεις της Ημερίδας
Δείτε εδώ την Ομιλία της Προέδρου του ΙΚΥ κας Έφης Κ. Μπάσδρα
στην Ακαδημία Αθηνών

Last modified on Thursday, 07 August 2014 15:56
 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss