ESPA

Το Erasmus+Bus ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Ημερίδες ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ σε 7 πόλεις της Ελλάδας

image012Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών διοργάνωσε, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για το πρόγραμμα Erasmus+ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα, Ημερίδες Ενημέρωσης σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 5.000! Η εναρκτήρια στάση του Erasmus+ Bus πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου πάνω από 500 άτομα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν επίσημα για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Στη συνέχεια, στις 17 Φεβρουαρίου 2014, το λεωφορείο ανηφόρισε για τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη όπου το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν εξίσου μεγάλο! Τη σκυτάλη πήρε μια εβδομάδα μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, η μεγαλόνησος Κρήτη, με τον κόσμο να κατακλύζει κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου.

Τρεις μέρες μετά, στις 27 Φεβρουαρίου, ήρθε η ώρα το λεωφορείο του Erasmus+ να κάνει την τέταρτη στάση του, αυτή τη φορά στην Πάτρα όπου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΙΚΥ διοργάνωσε μια ακόμη επιτυχημένη Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε στις 10 Μαρτίου την Τρίπολη, όπου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέρθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην Ημερίδα. Προτελευταία και έκτη στάση του… εκπαιδευτικού μας λεωφορείου η Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα, τα Τρίκαλα. Πλήθος κόσμου από όλη τη Θεσσαλία συνέρευσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμπάκας στις 27 Μαρτίου.

Τελευταία στάση μέχρι βέβαια την… επόμενη ο Πειραιάς. Και αφού ο κόσμος που ενδιαφέρθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Erasmus+ Bus έφτανε και περίσσευε για να γεμίζουμε γήπεδο αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε αυτή την Ημερίδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με την ενεργή βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής ενημερώσαμε πάνω από 1000 ανθρώπους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ενώ για πρώτη φορά έγινε και μια παρουσίαση από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Florence Mondin, για τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα του Αθλητισμού.

Το Erasmus+ συνδυάζει όλα τα σημερινά προγράμματα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, όπως, μεταξύ άλλων, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση, (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius και Grundtvig το πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» και πέντε διεθνή προγράμματα (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα συνεργασίας με βιομηχανικές χώρες).

Στο πρώτο μέρος όλων των συναντήσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γενική εικόνα του Erasmus+ καθώς παρουσιάστηκε η δομή του προγράμματος, οι κεντρικές δράσεις, οι ενέργειες για τη διάχυση των αποτελεσμάτων κ.α.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίζονταν σε τρεις ομάδες εργασίας σύμφωνα με το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει κατά την εγγραφή τους (Ανώτατη εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και Εκπαίδευση ενηλίκων και Σχολική εκπαίδευση).

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα Erasmus+

Τι είναι το Erasmus+; Ποια είναι η διαδικασία των αιτήσεων; Πως βρίσκω εταίρους; Απαντήσεις για αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ!

 

Δείτε παρουσιάσεις, φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη στάση του Erasmus+ Bus στην Αθήνα

Δείτε παρουσιάσεις και φωτογραφίες από τη δεύτερη στάση του Erasmus+ Bus στη Θεσσαλονίκη

Δείτε φωτογραφίες από την τρίτη στάση του Erasmus+ Bus στο Ηράκλειο

Δείτε φωτογραφίες από την τέταρτη στάση του Erasmus+ Bus στην Πάτρα

Δείτε φωτογραφίες από την πέμπτη στάση του Erasmus+ Bus στην Τρίπολη

Δείτε φωτογραφίες από την πέμπτη στάση του Erasmus+ Bus στα Τρίκαλα

Δείτε φωτογραφίες από την πέμπτη στάση του Erasmus+ Bus στον Πειραιά

Last modified on Thursday, 07 August 2014 09:51
 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss