Erasmus Days 2023 Οι Erasmus Days πραγματοποιούνται για έβδομη χρονιά, φέτος για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023, η οποία είναι αφιερωμένη στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ υποστηρίζει και αυτή τη χρονιά όλους όσοι δραστηριοποιείστε στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, για να πάρετε μέρος και να συνεισφέρετε στην προβολή του Erasmus+ και των εγκεκριμένων σχεδίων σας.

Το 2022 διοργανώθηκαν περισσότερες από 6.295 εκδηλώσεις σε πάνω από 58 χώρες και  στη χώρα μας 272 αντίστοιχα από φορείς που υλοποίησαν σχέδια στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Ας διοργανώσουμε μαζί για το 2023 ακόμα περισσότερες!

Τι είναι οι Erasmus Days

Οι Ημέρες Erasmus αποτελούν ευκαιρία προβολής των σχεδίων που υλοποιείτε καθώς και της εμπειρίας συμμετοχής σας στο Πρόγραμμα Erasmus+.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

 • Η ανάδειξη των σχεδίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Erasmus+ και των αποτελεσμάτων των σχεδίων.
 • Η διάδοση των επιτευγμάτων και των εμπειριών όσων πήραν μέρος σε σχέδιο Erasmus+ με άλλους συμμετέχοντες, νέους αιτούντες και το ευρύ κοινό.
 • Η προβολή των ευρωπαϊκών αξιών, των πλεονεκτημάτων της κινητικότητας και της συμμετοχής σε ένα εγκεκριμένο σχέδιο Erasmus+.
 • Η επικοινωνία μεταξύ φορέων για νέες συνεργασίες.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος

Μπορούν να λάβουν μέρος φορείς που υλοποιούν σχέδιο Erasmus+ ή που ολοκλήρωσαν την υλοποίησή του κατά τη διάρκεια του 2022.

Τι εκδήλωση μπορείτε να οργανώσετε

Μπορείτε να επιλέξετε οι ίδιοι το είδος και τη μορφή της εκδήλωσης,  σύμφωνα με τις δυνατότητες του φορέα σας, τους στόχους του σχεδίου σας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων στο σχέδιό σας.

Η εκδήλωση μπορεί να έχει δραστηριότητες με περιορισμένο κύκλο προσκεκλημένων ή να είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, και να είναι δια ζώσης, εξ αποστάσεως ή και υβριδική.

Παραδείγματα δραστηριοτήτων:

 • Σεμινάρια και εργαστήρια
 • Παρουσιάσεις και εκθέσεις
 • Θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις
 • Συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις
 • Διαγωνισμοί, podcast και διαδικτυακές καμπάνιες
 • Παιχνίδια για παιδιά
 • Επιδείξεις καινοτόμου διδασκαλίας

Η εκδήλωση μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την επιχορήγηση που έχετε λάβει για την προβολή του Erasmus+ σχεδίου σας, εφόσον αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τι κερδίζετε από τη συμμετοχή σας

Η διοργάνωση των Erasmus Days είναι θεσμός, μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια που διοργανώνεται πανευρωπαϊκά και πλέον και σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Είναι ευκαιρία να:

 • Προωθήσετε τα αποτελέσματα του σχεδίου σας και παραδείγματα καλής πρακτικής.
 • Πάρετε μέρος σε έναν ευρωπαϊκό εορτασμό.
 • Γίνετε εσείς, ο φορέας και το σχέδιό σας ορατοί σε όλη την Ευρώπη.

Για τη συμμετοχή σας και για τη δημιουργία υλικού σχετικού με την εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε πακέτο προώθησης σε ψηφιακή μορφή στο τέλος της σελίδας.

Πώς παίρνετε μέρος

Κάνετε έως 5 Οκτωβρίου 2023, την εγγραφή της εκδήλωσης που έχετε οργανώσει στο Erasmus Days.

Επιλέγετε I ORGANIZE και συμπληρώνετε τη φόρμα που εμφανίζεται. Συμπληρώνετε πληροφορίες για την εκδήλωση, όπως τίτλο, ημερομηνία και διεύθυνση διεξαγωγής της, και τα προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέγετε από λίστα μορφή εκδήλωσης και θεματική και ανεβάζετε αρχείο jpeg/png με αφίσα για τη δραστηριότητα που θα διοργανώσετε.

Αφού τη συμπληρώσετε, εκπρόσωπος της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ εγκρίνει τη δράση που έχετε αναφέρει και λαμβάνετε email επιβεβαίωσης.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα κατά τη συμπλήρωση της φόρμας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο social@iky.gr, για να σας βοηθήσουμε.

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη διαδικασία διοργάνωσης και τις Erasmus Days, μπορείτε να διαβάσετε και τις συχνές ερωτήσεις στο Erasmus Days.

Πώς προωθείτε τις Erasmus Days

Ο τρόπος που θα επιλέξετε να προωθήσετε τη διοργάνωση Erasmus Days και τη συμμετοχή σας σε αυτήν εξαρτάται από το είδος και τη μορφή της εκδήλωσης που αποφασίζετε να οργανώσετε.

Ανάμεσα στους τρόπους προώθησης που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

 • Αναρτήσεις στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεστε.
 • Άρθρα σε εφημερίδες ή περιοδικά, έντυπα ή ηλεκτρονικά, που εκδίδετε.
 • Επικοινωνία με τοπικά και εθνική μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο στις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεστε και να προσθέτετε με ετικέτα -tag- τη σελίδα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ στο Facebook και το LinkedIn.

Μπορείτε να αξιοποιείτε και τα hashtag που έχουμε δημιουργήσει στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ: #ErasmusPlusIKY#ErasmusPlusGreece#ErasmusPlus και #ΣυνεχίζουμεErasmus.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays όταν δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αναζήτηση του hashtag μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωσή σας στις σχετικές αναρτήσεις που κάνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειριζόμαστε.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μετάβαση στο περιεχόμενο