ESPA

12/6/2015 - Ισπανία η πρώτη χώρα που υπέγραψε συμφωνία χορήγησης δανείων για την εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Στις 11 Ιουνίου 2015, υπεγράφη η πρώτη συμφωνία χορήγησης δανείων για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων) και της ισπανικής MicroBank (θυγατρική της Τράπεζας La Caixa).

Έτσι, τα πρώτα δάνεια είναι διαθέσιμα για τους Ισπανούς αποφοίτους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά και για φοιτητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το μεταπτυχιακό τους σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης αποκλειστικά στην Ισπανία.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακαλούνται όπως αιτηθούν απ’ευθείας στην τράπεζα MicroBank στην Ισπανία. Αιτήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της τράπεζας. Οι φοιτητές καλούνται να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους αποπληρωμής πριν τη σύναψη δανείου.

Σημαντικό: Δεν είναι επιλέξιμοι για τη λήψη δανείων οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ισπανία για το μεταπτυχιακό τους, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει το προπτυχιακό τους σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ισπανίας.

Αναμένονται όλο και περισσότερες τράπεζες από όλη την Ευρώπη να συμμετέχουν, ώστε να υποστηριχθούν περισσότεροι προορισμοί για μεταπτυχιακές σπουδές μέσω αυτού του Προγράμματος. Υπολογίζεται ότι 20-25 τράπεζες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό μέχρι το 2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο

Ο σύνδεσμος όπου μπορείτε να δείτε το video από την ιστοσελίδα της Microbank

Οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία σχετικά με τη δράση «Erasmus+ Master Loans» θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss