ESPA

Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Υποτρόφων του ΙΚΥ (ΣΥ ΙΚΥ) για το 2024

Ο Σύλλογος Υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΣΥ ΙΚΥ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Έναστρον βιβλιo-καφέ, παρουσία αρκετών παλαιότερων, αλλά και υποψήφιων νέων μελών του.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  ΙΚΥ, Ομ. Καθ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, καθώς και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων του Ιδρύματος.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσιλιέρης "χωρίς τις υποτροφίες του Ιδρύματος, οι οποίες δίδονται από το 1951, δεν θα δινόταν η δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους, να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές και να διαπρέψουν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, συνεισφέροντας σημαντικά στην επιστημονική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας". Μάλιστα, αναφέροντας μας παραδείγματα Αριστούχων πρώην Υποτρόφων, που συμμετείχαν στον εορτασμό των 70 χρόνων του ΙΚΥ, επεσήμανε ότι χάρη στις υποτροφίες αυτές, έχει δημιουργηθεί ένας ικανός αριθμός καταξιωμένων επιστημόνων κι άριστων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι συνδράμουν τα μέγιστα, με τις εξειδικευμένες γνώσεις, το άριστο επαγγελματικό προφίλ τους, τις ικανότητες, την υπευθυνότητα και την μεθοδικότητα που τους διακρίνει, τόσο στην Δημόσια Διοίκηση, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, με προφανή οφέλη για την χώρα μας, αλλά και την ανθρωπότητα.

Η αναφορά αυτή του Προέδρου του ΔΣ ΙΚΥ βρίσκεται, σε πλήρη εναρμόνιση, με τους στόχους του Συλλόγου μας, ήτοι την δικτύωση, την ανάπτυξη συνεργασιών, την  αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, μεταξύ των μελών, μέσω επιστημονικών & καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την προώθηση και προάσπιση της αριστείας, της καινοτομίας και της αξιοκρατίας και την, εν γένει, υποστήριξη και εξυπηρέτηση των σκοπών του ΙΚΥ, με απώτερο στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας.

Στο τέλος της όμορφης βραδιάς, μοιράστηκαν σε όλους, αναμνηστικά γουράκια από ανακυκλώσιμα περιοδικά (upcycling), καθώς επίσης και μικρές καλλιτεχνικές κατασκευές (trash- art), από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή τους, η οποία ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ μας και έθεσε νέες βάσεις για μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ευχόμαστε υγεία και ευημερία, σε όλους τους τομείς.

3. αναμνητική φωτογραφία

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss