Ευρωπαικό Σήμα Γλωσσών/European Language Label

To Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Απονέμεται σε φορείς που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία γλωσσών. Οι προτάσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται ως προς το περιεχόμενό τους, τον βαθμό ανταπόκρισής τους σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και την συνάφειά τους προς τις τεθείσες Ευρωπαϊκές  ή Εθνικές Προτεραιότητες. Η αξιολόγηση διενεργείται από Επιτροπή που συστήνεται ειδικά για το σκοπό αυτό και αποτελείται από ειδικούς στη διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Το πλαίσιο και οι στόχοι της δράσης, οι ευρωπαϊκές προτεραιότητες, καθώς και οι συνοπτικές παρουσιάσεις όλων των βραβευμένων προγραμμάτωναπό το 1998-1999 (πιλοτική φάση) βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής 

Eπισημαίνεται ότι από το 2005 έως και την κατάργησή του την 21/12/2010 την ευθύνη για την υλοποίηση της δράσης είχε ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ). Στη συνέχεια, την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε το ΙΚΥ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα για το πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση. 

separator.png

Νέο!  Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) 2016 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήτε στο τηλ.: 210 3726365,  και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

separator.png

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss