Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών/European Language Label

ftuy6rt8ijknk78.jpg

Η Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι μια διάκριση που απονέμεται σε φορείς και μεμονωμένα άτομα που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

 

Πηγή: School Education Gateway

 

Το γενικό πλαίσιο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη γλωσσική πολυμορφία που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο τη βελτίωση των βασικών γλωσσικών δεξιοτήτων περιγράφεται εδώ. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί μια κινητήρια δύναμη για την εκμάθηση γλωσσών και προσφέρει νέες δυνατότητες στους νέους για να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους γνώσεις συμμετέχοντας σε προγράμματα σπουδών και κατάρτισης στο εξωτερικό. Συνοπτικά, οι ευκαιρίες που παρέχονται παρουσιάζονται στο παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης υλοποιεί τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’. Μετά από σχετική εθνική πρόσκληση υποβολής προτάσεων, οι προτάσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται από ειδικούς στη διδασκαλία ξένων γλωσσών ως προς το περιεχόμενό τους, τον βαθμό ανταπόκρισής τους σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τη συνάφειά τους προς τις τεθείσες ευρωπαϊκές και εθνικές προτεραιότητες.

separator.pngΠρόσκληση υποβολής προτάσεων για την δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label) 2016 

Στάδιο: Αξιολόγηση υποβληθέντων προτάσεων
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 210 3726365 και μέσω e-mail:τηλ.: 210 3726365, και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

separator.png

Μοιραστείτε μαζί μας την πρωτοβουλία σας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας
Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2017.

Εμπνευστείτε από εδώ

fgsdjfdjgsjell.jpg

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss