ESPA

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετέχει στον εορτασμό των Erasmusdays

 

 

#Erasmusdays 2018

39 χώρες - 116 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη  - 1.435 εκδηλώσεις.

LOGO-EN.jpg

Η δράση «Erasmus days» στόχο έχει να κινητοποιήσει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Erasmus+ είτε ως  διαχειριστές σχεδίων (project managers) είτε ως συμμετέχοντες (μαθητές, φοιτητές,  μαθητευόμενοι, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, άτομα που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Νεολαία) να προβάλλουν τα αποτελέσματα των σχεδίων τους και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. 

 Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία των «Erasmus days» είναι η κατά το δυνατό πιο καθολική κινητοποίηση όλων των ωφελουμένων  από το πρόγραμμα και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού των Erasmusdays 2018, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη με βασικό μήνυμα “Proud to be European”. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.erasmusdays.eu  είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα. 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε συνεργασία με τις Εθνικές Μονάδες Erasmus+ της Γαλλίας και της Ιταλίας διοργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με τίτλo  «Η πολιτιστική κληρονομιά στη Μεσογειακή Ευρώπη. Μια διαχρονική συνάντηση πολιτισμών».

 

Photo.jpg

 Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό είναι διαθέσιμα εδώ


Erasmus Days 2019: Ενισχύοντας τον αντίκτυπο του Προγράμματος Erasmus+

 

aetgdghkiopldsew.jpg

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των “Erasmus Days 2019” («Ημέρες Erasmus 2019») στις  10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2019, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς στην Ελλάδα, που συμμετέχουν/έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Erasmus+, να αναρτήσουν στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu δράσεις με στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν.

Στο ίδιο πλαίσιο τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μπορούν ενδεικτικά να αναδείξουν τις Δραστηριότητες Jean Monnet στις οποίες έχουν συμμετάσχει με αφορμή και τη συμπλήρωση 30 χρόνων προώθησης της αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα των ευρωπαϊκών σπουδών παγκοσμίως (1989-2019). 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus Days 2019” και τις δράσεις που υλοποιούνται σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.  Στην πλατφόρμα θα βρείτε επίσης οδηγίες για την ανάρτηση των εκδηλώσεών σας.

Προγραμματίστε και εσείς τη δική σας εκδήλωση και αναρτήστε την εδώ, ώστε να είναι ορατή στον πανευρωπαϊκό χάρτη εκδηλώσεων “Εrasmus Days 2019”!

 

Δείτε το εισαγωγικό video

 

 

  • Για ιδέες αναφορικά με τις δράσεις  που μπορείτε να υλοποιήσετε, παρακαλούμε δείτε τι έχουν προγραμματίσει οι άλλες χώρες εδώ 
  • Κατεβάστε το υλικό επικοινωνίας στα ελληνικά:  (Web banner, Αυτοκόλλητο, Αφίσα, Κάρτα, Κεφαλίδα)
  • Διαβάστε την περσινή αναφορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ.
  • Και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays!

 

Ημέρες Erasmus 2020

web banner erasmus2020

Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη Δράση «Ημέρες Erasmus 2020», η οποία θα υλοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης,  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, βιώνοντας τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού του Erasmus+ που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στον ευρωπαϊκό χάρτη της Δράσης  «Ημέρες Erasmus 2020».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 


 

Erasmus Days 2020: Απολογισμός εκδηλώσεων φορέων

       

     
 

anakoinosi_erasmus_days_report.jpg

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις διοργάνωσαν φορείς σε όλη την Ελλάδα στις 15-17 Οκτωβρίου 2020 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού της δράσης Erasmus Days για τέταρτη χρονιά, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους Τομείς της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας σε κάθε γωνιά της χώρας!

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 84 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό να αναδειχτούν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους Ευρωπαίους πολίτες. Συνολικά, 5.024 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια κατά το τριήμερο της δράσης, συνδυάζοντας τη φυσική με τη διαδικτυακή παρουσία (μικτού τύπου) λόγω της πανδημίας COVID-19. Εστίαση επίσης δόθηκε και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς φέτος γιορτάζει τα πέντε έτη λειτουργίας της.

Στην Ελλάδα, οι 120 από τις 165 εκδηλώσεις ήταν μικτού τύπου, κάνοντας πράξη την καμπάνια επικοινωνίας της ΕΜΣ #ΣυνεχίζουμεErasmus, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2020. Διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία, την ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και την συμπερίληψη κατέταξαν πανευρωπαϊκά την Ελλάδα στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές και διάδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επόμενος εορτασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14-16 Οκτωβρίου 2021.

Διαβάστε την πανευρωπαϊκή μελέτη αντικτύπου 2020 στα συνημμένα αρχεία.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο: www.erasmusdays.eu

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη δράση εδώ.

#ΣυνεχίζουμεErasmus

#ErasmusDays2020

Erasmus Days 2021

 

 web_banner_970X250px.jpg

#ErasmusDays2021

Την 1η Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πανευρωπαϊκή Δράση «Ημέρες Erasmus 2021», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2021.
Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για όλους τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον εορτασμό. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού των ημερών Erasmus που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού.
Η διοργάνωση «Ημέρες Erasmus 2021» παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να προβληθούν τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+, είτε αυτά προέκυψαν από σχέδια Κινητικότητας (ΚΑ1), είτε στο πλαίσιο συμπράξεων μεταξύ φορέων από όλη την Ευρώπη (ΚΑ2).

Μπορείτε να καταγράψετε και εσείς τις διαδικτυακές εκδηλώσεις ή μεικτού τύπου δραστηριότητές σας (διά ζώσης και διαδικτυακές) που προγραμματίζετε για τον εορτασμό των «Ημερών Erasmus 2021» στην πλατφόρμα: www.erasmusdays.eu. Ζητούμενο είναι να καταγραφούν οι εμπειρίες των δικαιούχων του Προγράμματος Erasmus+, να διοργανωθούν διαδικτυακές ή /και δια ζώσης εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις εμπνευσμένες από το Erasmus+, διαδικτυακοί διάλογοι, καθώς και να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό όπως σύντομα βίντεο με μαρτυρίες εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευομένων, καθώς και ωφελούμενων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικές θεματικές είναι οι εξής: Εrasmus Alumni, ο θεσμός της Μαθητείας, Πολιτισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία/βιωσιμότητα, Οικονομία, Υγεία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή, κ.α.

Μπορείτε να ανατρέξετε ως πηγή έμπνευσης στον εορτασμό των Ημερών Erasmus 2020, στον οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με 165 εκδηλώσεις σε σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς - δικαιούχους του Προγράμματος, από τον Έβρο έως την Κρήτη, εκ των οποίων οι 120 ήταν μεικτού τύπου. Διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία, την ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και την συμπερίληψη κατέταξαν πανευρωπαϊκά την Ελλάδα στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές και διάδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «Ημέρες Erasmus 2020» γιορτάστηκαν σε 84 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό να αναδειχτούν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους πολίτες. Συνολικά, 5.024 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια κατά το τριήμερο της δράσης, συνδυάζοντας τη φυσική με τη διαδικτυακή παρουσία (μικτού τύπου) λόγω της πανδημίας COVID-19. Εστίαση επίσης δόθηκε και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς φέτος το 2020 γιόρτασε τα πέντε έτη λειτουργίας της.
Για περισσότερες ιδέες αναφορικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να υλοποιήσετε κατά το τριήμερο των εορτασμών των ημερών Erasmus 2021, παρακαλούμε περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης https://www.erasmusdays.eu/. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays 2021 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε κάθε προβολή των δραστηριοτήτων σας.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss