ESPA

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετέχει στον εορτασμό των Erasmusdays

 

 

#Erasmusdays 2018

39 χώρες - 116 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη  - 1.435 εκδηλώσεις.

LOGO-EN.jpg

Η δράση «Erasmus days» στόχο έχει να κινητοποιήσει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Erasmus+ είτε ως  διαχειριστές σχεδίων (project managers) είτε ως συμμετέχοντες (μαθητές, φοιτητές,  μαθητευόμενοι, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, άτομα που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Νεολαία) να προβάλλουν τα αποτελέσματα των σχεδίων τους και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. 

 Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία των «Erasmus days» είναι η κατά το δυνατό πιο καθολική κινητοποίηση όλων των ωφελουμένων  από το πρόγραμμα και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού των Erasmusdays 2018, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη με βασικό μήνυμα “Proud to be European”. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.erasmusdays.eu  είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα. 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε συνεργασία με τις Εθνικές Μονάδες Erasmus+ της Γαλλίας και της Ιταλίας διοργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με τίτλo  «Η πολιτιστική κληρονομιά στη Μεσογειακή Ευρώπη. Μια διαχρονική συνάντηση πολιτισμών».

 

Photo.jpg

 Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό είναι διαθέσιμα εδώ


Erasmus Days 2019: Ενισχύοντας τον αντίκτυπο του Προγράμματος Erasmus+

 

aetgdghkiopldsew.jpg

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των “Erasmus Days 2019” («Ημέρες Erasmus 2019») στις  10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2019, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς στην Ελλάδα, που συμμετέχουν/έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Erasmus+, να αναρτήσουν στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu δράσεις με στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν.

Στο ίδιο πλαίσιο τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μπορούν ενδεικτικά να αναδείξουν τις Δραστηριότητες Jean Monnet στις οποίες έχουν συμμετάσχει με αφορμή και τη συμπλήρωση 30 χρόνων προώθησης της αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα των ευρωπαϊκών σπουδών παγκοσμίως (1989-2019). 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus Days 2019” και τις δράσεις που υλοποιούνται σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.  Στην πλατφόρμα θα βρείτε επίσης οδηγίες για την ανάρτηση των εκδηλώσεών σας.

Προγραμματίστε και εσείς τη δική σας εκδήλωση και αναρτήστε την εδώ, ώστε να είναι ορατή στον πανευρωπαϊκό χάρτη εκδηλώσεων “Εrasmus Days 2019”!

 

Δείτε το εισαγωγικό video

 

 

  • Για ιδέες αναφορικά με τις δράσεις  που μπορείτε να υλοποιήσετε, παρακαλούμε δείτε τι έχουν προγραμματίσει οι άλλες χώρες εδώ 
  • Κατεβάστε το υλικό επικοινωνίας στα ελληνικά:  (Web banner, Αυτοκόλλητο, Αφίσα, Κάρτα, Κεφαλίδα)
  • Διαβάστε την περσινή αναφορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ.
  • Και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays!

 

Ημέρες Erasmus 2020

web banner erasmus2020

Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη Δράση «Ημέρες Erasmus 2020», η οποία θα υλοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης,  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, βιώνοντας τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού του Erasmus+ που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στον ευρωπαϊκό χάρτη της Δράσης  «Ημέρες Erasmus 2020».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss