ESPA

Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες ΙΚΥ- CERN

cern main top1

 Προγράμματα υποτροφιών στο πλαίσιο συνεργασίας του ΙΚΥ με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής “CERN”

IKY CERN MULTI

Το ΙΚΥ, στο πλαίσιο της μακράς και επιτυχούς συνεργασίας του με Ευρωπαϊκούς, Διεθνείς και Διακυβερνητικούς Οργανισμούς, έχει προβεί στην υπογραφή νέων συμφωνιών που αφορούν στην μετεκπαίδευση Ελλήνων επιστημόνων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής - CERN. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκαν στην Ε.τ.Κ. οι Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες αποτελούν τις κανονιστικές διατάξεις των παρακάτω τριών προγραμμάτων υποτροφιών.

1) Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο CERN υποψηφίων διδακτόρων Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στη θεωρητική και πειραματική Σωματιδιακή Φυσική.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στον τομέα της θεωρητικής και πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής στους οποίους θα παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης και παραμονής στις εγκαταστάσεις του CERN για χρονικό διάστημα έως δώδεκα μήνες προκειμένου να υλοποιήσουν μέρος της έρευνας τους και να ολοκληρώσουν τη διδακτορική τους διατριβή. Απαραίτητη προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η διαθεσιμότητα επιβλέποντος καθηγητή στο αντίστοιχο πείραμα του CERN. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο ΙΚΥ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων και η επιλογή των υποτρόφων γίνεται βάσει ποιοτικών κριτηρίων από επιτροπή επιλογής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του CERN και Έλληνες επιστήμονες.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές παροχές, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αξιολόγησης καθώς και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων (καταληκτική ημερομηνία κτλ)αναφέρονται στην σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας με καταληκτική προθεσμία την 3/11/2014.

2) Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων επιστημόνων στο CERN (συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CERN)

Το ΙΚΥ χρηματοδοτεί επιπλέον των προβλεπομένων θέσεις υποτροφιών για μετεκπαίδευση Ελλήνων επιστημόνων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής - CERN. Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από το CERN όπου υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις. Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής, τις οικονομικές παροχές, τη διάρκεια της υποτροφίας κτλ. αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα του CERN (www.cern.ch/jobs).

Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε:

  •  Μεταδιδάκτορες (post-doc) και νέους Μηχανικούς Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε επιστήμες Μηχανικού/Εφαρμοσμένης Φυσικής /Πληροφορικής ( Fellowship and GET programme).
  •  Υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε επιστήμες Μηχανικού / Εφαρμοσμένης Φυσικής / Πληροφορικής (Doctoral Student Programme).
  • Προπτυχιακούς φοιτητές Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε επιστήμες Μηχανικού/Εφαρμοσμένης Φυσικής/Πληροφορικής/Μαθηματικών (Technical Student Programme)
  •  Προπτυχιακούς φοιτητές Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε Διοικητικές και Οικονομικές Επιστήμες / Επικοινωνία / Βιβλιοθηκονομία (Administrative Student Programme)
  • Προπτυχιακούς φοιτητές Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε επιστήμες Μηχανικού/Φυσικής/Πληροφορικής (Summer Student Programme).

 3) Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε υποψηφίους διδάκτορες Πανεπιστημίων του επιστημονικού δικτύου CERN – HERMES (2013–2014)

Απευθύνεται σε υποψηφίους διδάκτορες των Πανεπιστημίων του επιστημονικού δικτύου CERN – HERMES, υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ με διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους.

Το επιστημονικό δίκτυο CERN-HERMES ασχολείται με την έρευνα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με απώτερο σκοπό την αύξηση των ανταποδοτικών οφελών για τη χώρα μας, στους τομείς των ιατρικών, βιολογικών και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών.
Το ΙΚΥ – ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια ανάδειξης και υποστήριξης του δικτύου CERN - HERMES, χρηματοδοτεί συνολικά 8 θέσεις υποτροφιών. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ενταχθούν πλήρως στο Πρόγραμμα υποτροφιών υποψηφίων διδακτόρων του CERN («Doctoral Student Programme»). Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από το CERN όπου υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις. Λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής, τις οικονομικές παροχές, τη διάρκεια της υποτροφίας κτλ. αναφέρονται στον κανονισμό του προγράμματος (Υ.Α. 151965/Β7, Φ.Ε.Κ. 2681/22-10-2013) και στην σχετική ιστοσελίδα του CERN.


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν προσεκτικά τις κανονιστικές διατάξεις και να υποβάλλουν αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα του CERN


cern Πληροφορίες: Λεωνίδας Παπαστεργίου (210 3726344, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 


 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss