ESPA

Ημερίδα του Study in Greece (SiG) στο ΥΠΑΙΘΑ

Το Study in Greece (SiG), Εθνικός φορέας για τη διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων, πραγματοποίησε στις 15 Νοεμβρίου 2023, ημερίδα με τίτλο “Study in Greece: 3 Years of Internationalization – Reflecting on the Past; Gazing into the Future of Higher Education” στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, η Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου  Τουρισμού κ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας και ο Πρόεδρος του Study in Greece, Καθηγητής κ. Χρήστος Μιχαλακέλης.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις, εκπρόσωποι Πρεσβειών στη χώρα μας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY) κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρης με στελέχη του ΙΚΥ. Παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα και τα ορόσημα των τελευταίων 3 ετών στον Τομέα της Διεθνοποίησης των Ελληνικών Ιδρυμάτων Εκπαίδευσης και εξερευνήθηκαν οι μελλοντικές προοπτικές.  

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Study in Greece, τον Ιούλιο 2023, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας, δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία που δεσμεύεται να ενδυναμώσει τη διεθνοποίηση των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και να διευρύνει τις ευκαιρίες για φοιτητές από όλο τον κόσμο!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss